Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fals interviu de angajare filmat cu camera ascunsa. Un proiect impotriva discriminarii

Tags: propaganda, spot camera ascunsa, discriminare, fals interviu angajare, romi

La inceputul acestei luni, Propaganda si ActiveWatch au creat un spot care isi propune sa atraga atentia asupra discriminarii romilor in timpul interviurilor de angajare.

Alegand ca interviul sa fie unul filmat cu camera ascunsa, initiatorii proiectului au reusit astfel sa ii surprinda pe tinerii chemati la interviu in ipostaze pe care acestia sa le eticheteze din start ca fiind discriminatorii.

Reusita spotului consta astfel tocmai in trezirea sentimentului de nedreptate de care are parte etnia roma in situatii ca cele prezentate in spotul realizat de Propaganda.

Agentia a dorit sa atraga astfel atentia asupra prejudecatilor emise de unii angajatori in ceea ce ii priveste pe candidati.

Participantii la interviu au fost convinsi tot timpul ca este vorba de un interviu real astfel ca, aflati in fata unei discriminari cat se poate de vizibile, acestia au incercat senzatii de indignare, enervare, consternare sau furie, unii dintre candidati ajungand sa aiba ochii in lacrimi pana la finalul interviului.

Au fost excelent punctate prejudecatile care astazi inca exista si de care se lovesc multi oameni atunci cand doresc sa obtina un job si nu numai.

Emotiile din timpul interviului si-au demonstrat adevarata incarcatura abia la sfarsit cand li s-a spus de catre falsii angajatori ca a fost vorba de un experiment social, si nu de un interviu real.

Concluzia celor care au organizat proiectul a fost ca discriminarea afecteaza in egala masura pe oricine, indiferent de mediul de provenienta si indiferent de educatia primita.

Redam mai jos spotul filmat cu camera ascunsa:


Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 2 comentarii

Dorin 21-Iun-2012 15:39:07
Si totusi... romanii nu sunt discriminati cand sunt nevoiti sa tolereze comportamentul sfidator-invaziv al tiganilor de pe strada? Nu sunt discriminati sa intre pe baza notei la examen la facultate si pentru altii sa fie locuri rezervate? Dar in trafic, cand iti taie calea BMW urile negre cu gamuri fumurii si muzica urland? Daca tiganii vor avea bunavointa sa se alinieze la standardul societatii, nu ii va discrimina nimeni. Suntem in ROMANIA, care era a romanilor, nu vad de ce le trebuie regului separate!
chrysmario 21-Iun-2012 09:39:07
O mizerie. Bani cheltuiti aiurea. Uitati-va la locurile oferite pentru tigani in facultati. De ce numarul este limitat? Nu sunt tot romani? Scoase la concurs toate locurile si daca tiganii sunt mai destepti sa le ocupe pe toate.

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016