Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

GM a pierdut suprematia pe piata auto. Cine i-a luat locul?

Tags: piata auto, vanzari masini, lider auto, toyota, general motors, volkswagen, top vanzari auto

Gigantul auto General Motors a vandut nu mai putin de 9,2 milione de masini in 2012, sub diferite branduri. Desi in crestere cu 2,9% fata de anul precedent, GM a pierdut statutul de cel mai mare producator auto la nivel mondial, titlu care ii revine companiei japoneze Toyota.
Toyota a livrat anul trecut un numar de 9,74 milioane de autovehicule, redevenind lider mondial, dupa ce doi ani la rand a cedat locul din cauza rechemarilor masive in service ale autovehiculelor, a cutremurului din Japonia si a inundatiilor din Thailanda, noteaza AFP.

Pentru 2013, Toyota anticipeaza vanzari de 9,91 milioane de vehicule.

Vanzarile General Motors in America de Nord au crescut cu 3,2%, insa in Europa au inregistrat un declin de 8,2%, in mare parte din cauza rezultatelor proaste ale marcii germane Opel.

Totusi, GM a inregistrat un record al vanzarilor in China (2,84 milioane de vehicule) si un alt record in ceea ce priveste marca – principalul sau brand, Chevrolet, a vandut 4,95 milioane de masini la nivel global.

GM este urmat in calasament Volkswagen, care spera sa devina lider in 2018. Grupul german s-a plasat pe pozitia a treia cu vanzari de 9,07 milioane autovehicule, un record pentru grup si in crestere cu 11,2% fata de 2011.

China a devenit cea mai mare piata a VW, cu vanzari de 2,81 milioane de automobile si vehicule utilitare comercializate anul trecut.
Autor: Lacramioara Vidru


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016