Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Greseste Apple prin aceasta decizie?

Tags: apple, steve jobs, john browett, vanzari apple, magazine apple

Apple a decis sa aduca un om din afara companiei pentru functia de director de vanzari in strainatate. Astfel, incepand din luna aprilie a acestui an, cel care va avea grija de extinderea lantului de magazine Apple va fi John Browett, executivul din cadrul companiei Dixons Retail, axata pe vanzarea de electrocasnice.
John Browett trebuie sa indeplineasca niste asteptari destul de ridicate, dat fiind faptul ca Ron Johnson, fostul director, a reusit sa dezvolte semnificativ compania Appple, alaturi de regretatul Steve Jobs.

Primul Apple Store a fost deschis de Ron Johnson in anul 2001, fiind un magazin dotat cu tehnologie de ultima generatie, fiind in acelasi timp si un showroom pentru gadget-urile si aplicatiile lansate pe piata de renumitul brand.

In prezent, Apple are magazine in 11 tari, o treime dintre cele 361 de magazine fiind in afara teritoriului Statelor Unite. Noul director va avea, in principal, sarcina de a supraveghea extinderea internationala a magazinelor Apple. Dintre cele 40 de magazine pe care compania si-a propus sa le deschida anul acesta, cele mai multe dintre acestea se afla in alte tari decat SUA.

Unii analisti sunt sceptici in privinta traseului viitor pe care il va parcurge noul director ales de Apple. Cele mai multe argumente au la baza istoricul profesional care demonstreaza ca Johnson practica tocmai acea strategie conventionala de vanzari pe care Apple a evitat-o pana in prezent.

Retailerul Dixons este actualmente pe locul doi in Europa in segmentul sau de piata si are sediul central in Londra. Ramane insa de vazut in ce masura alegerea facuta de Apple este si cea mai potrivita pentru companie.


Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016