Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Guvernul australian ataca logo-ul companiilor de tutun. Philip Morris il cheama in instanta

Tags: tigari, ambalaj tigari, philip morris, australia

Dupa ce le-a fost interzis dreptul de a-si face publicitate la televizor, in reviste sau billboard-uri, dupa ce spatiul destinat fumatorilor a fost restrans treptat de la institutii si spatii publice pana la cafenele, restaurante si cluburi, companiile producatoare de tutun au mai primit o lovitura, direct in inima promovarii lor: ambalajul.
Parlamentul australian a adoptat astazi legea care interzice afisarea logo-ului companiilor de tutun pe pachetele de tigari. La nicio ora de la aflarea vestii, gigantul Philip Morris a actionat in judecata guvernul autralian, acuzandu-l de abuz.

Reprezenatii companiei sustin ca autoritatile de la Canberra nici macar nu au fost capabile sa demonstreze ca noile reglementari vor reduce fumatul si a ignorat complet ingrijorarile internationale cu privire la problemele juridice pe care le ridica aceasta initiativa.    
De cealalta parte insa, sustinatorii noilor reglementari sunt de parere ca producatorii de tutun nu s-ar opune cu atata indarjire proiectului, daca ambalajul nu ar vea niciun efect asupra vanzarilor.
In ciuda tuturor reactilor, legea a fost aprobata si urmeaza ca din decembrie 2012 sa isi produca efectele. Acest lucru inseamna ca logo-ul si imaginea brandurilor nu vor mai aparea pe pachetele de tigari, care vor avea un design unic.

Fotografiile si avertismentele vor ocupa aproape tot spatiul ambalajului, singurul care va face diferenta intre branduri fiind numele acestora, ce va fi scris cu un font uniform pe un fond de un verde masliniu.  

Autor: Lacramioara Vidru


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016