Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Hugo Boss si IKEA isi cer scuze pentru ca au colaborat cu nazistii

Tags: hugo boss, ikea, colaborare cu nazistii, croitorul lui hitler, faliment,

Casa de moda germana Hugo Boss si-a cerut scuze, intr-o noua biografie a companiei, pentru faptul ca a folosit intr-una dintre fabrici prizonieri polonezi si francezi. Fabrica trebuia sa croiasca uniforme pentru membrii Partidului National Socialist din Germania in timpul regimului nazist al lui Hitler.
Reprezentantii companiei sustin ca exista o scuza bine intemeiata, si anume deficitul de forta de munca din perioada razboiului. In aceste conditii, folosirea a 140 de persoane, majoritatea femei, care au prestat munca fortata, plus alti 40 de francezi au reusit sa salveze compania de la faliment.
 
Boss este supranumit si "croitorul lui Hitler".
 
Pe site-ul casei de moda a aparut un mesaj care transmite "profundul regret al companiei fata de cei care au indurat conditii grele de munca la fabricile conduse de Hugo Ferdinand Boss sub regimul national-socialist al lui Hitler".
 
Furniture giant Ikea has been accused of using hostile employment practices in a new book written by a former executive.

Similar, fondatorul IKEA, Ingvar Kamprad, a donat 1 miliard de lire sterline in scopuri caritabile, dupa ce a fost dezvaluit trecutul sau colaborationist.
 
Purtatorul de cuvant al companiei a declarat ca Ingvar Kamprad este dominat de dorinta de "a face mai multe pentru oameni".
 
Kamprad, la varsta de 17 ani, a fost membru al partidului Svensk Socialistisk Samling (SSS), succesorul Partidului Nazist Suedez.
 
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016