Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

In Marea Britanie, copiii de scoala primara vor vedea adevarul gol-golut

Tags: marea britanie, copii, scoala primara, reclame, stima de sine

Copiii din scoala primara vor vedea, pentru a face o comparatie, cum arata Britney Spears in realitate si in pozele modificate de publicitari. Scopul campaniei este ca cei mici sa constientizeze "standarul imposibil" de atins stabilit de publicitate si de media, scrie The Telegraph.
Elevii de 10 si 11 ani vor fi avertizati ca aproape toate pozele care apar in reclame au fost manipulate, multe reflectand "un grad de perfectiune imposibil de atins de societate". Li se va spune ca rasfoitul revistelor duce la scaderea stimei de sine, punandu-le sanatatea fizica si mentala in pericol si vor fi invitati sa reflecteze daca "este nevoie sa fii frumos pentru a deveni o persoana buna si simpatica".
 
"Tinerilor li se stabilesc standarde imposibile prin expunerea zilnica la pozele din media si din reclame, ceea ce are, evident, un impact negativ asupra stimei de sine", declara Lynne Featherstone, de la Ministerul Egalitatii de Sanse. "Vreau ca tinerii sa recunoasca de la varste fragede ca valoreaza mai mult decat simplul aspect exterior".
 
Pachetul cu materialele didactice, care poate fi descarcat de cadrele didactice pana vineri, a fost elaborat de o organizatie non-profit numita Media Smart. Acesta consta in 14 slide-uri PowerPoint care prezinta celebre coperte de revista, impreuna cu o serie de notite in care se explica "rolul mediei si al publicitatii in influentarea perceptiei tinerilor asupra imaginii propriului corp".
 
Ideea de baza este de a-i incuraja pe copii sa realizeze de ce imaginile cu celebritatile lor preferate sunt modificate. Intrebarea, mai mult retorica, este daca o Imagine mai atractiva ii va ajuta in cariera. Concluzia lectiilor trebuie sa se invarta in jurul "importantei atributelor personale si a valorilor umane in fata frumusetii fizice".
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016