Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ken o paraseste pe Barbie. Din nou

Tags: ken, barbie, mattel, campanie greenpeace, padure tropicala, ambalaje ecologice, marketing

Este uneori nevoie de un pic de umor pentru a argumenta o idee serioasa. In cazul de fata, Greenpeace a apelat la o campanie care s-a bucurat pana acum de succes prin acre sa convinga compania Mattel sa foloseasca ambalaje ecologice.
Campania Greenpeace se numeste "Barbie, Gata" si a reusit sa convinga compania producatoare a faimoaselor papusi sa-si regandeasca modul de impachetare a produselor.
 
Vara aceasta, Greenpeace a creat un filmulet in care Ken declara ca o paraseste pe Barbie ("Nu-mi plac fetele care se dau in vant dupa defrisarea padurilor", spune el), o disputa pe Twitter, a trucat poze in ace Barbie taie busteni cu ferastraul electric si a postat un banner urias la sediul Mattel din Los Angeles. Scopul a fost sa atraga atentia asupra folosirii in exces a hartiei provenite prin taierea copacilor din padurea tropicala indoneziana si a reusit. Filmuletul, fotografiile si mesajele pe Twitter au devenit virale, peste 500.000 de oameni trimitand mesaje de protest catre Mattel, presa acoperind exhaustiv subiectul. 
 
Luna aceasta, Mattel a anuntat o noau politica spunand ca intentioneaza sa foloseasca materiale reciclabile, evitand "sursele controversate". 
 
Campania Greenpeace este vazuta acum ca un model pentru alte viitoare strategii de marketing de protejare a mediului, bazate pe nevoia oamenilor de a rade, dar si de a plange.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016