Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Liderii lumii se saruta pe gura

Tags: lideri, obama, china, jintao, merkel, benetton, papa benedict xvi, vatican, sarut, ura

Pentru campania sa intitulata "Unhate" (Sa nu mai uram), Benetton vrea cu tot dinadinsul sa creeze controverse, trucand imagini in care presedintele Barack Obama se saruta patimas pe gura cu liderul suprem al Chinei, Hu Jintao, iar Papa il imbratiseaza calduros pe un cunoscut Imam, scrie fastcompany.com.
Daca v–ati intrebat vreodata cum ar fi sa-l vedeti pe primul ministru israelian , Benjamin Netanyahu, sarutandu-l tandru pe presedintele palestinian, Mahmoud Abbas, asteptarea dumneavoastra a ajuns la sfarsit. In ultima sa campanie publicitara, Benetton curteaza controversele trucand momente intime intre liderii lumii (fara note de desfrau insa).
 
Initiativa Benetton lansata ieri este o versiune amplificata a aceluiasi mesaj de toleranta pe care compania la sustinut public inca de la sfarsitul anilor 1980, cand afisele sale au inceput sa adune grupuri vesele, diversificate etnic.
 
Actiunea nu ar fi fost completa daca nu ar fi existat si niste voci indignate. Un purtator de cuvant al Papei Benedict XVI a cerut eliminarea pozelor in care Sfintia Sa il saruta pe Ahmed Mohamed el-Tayeb, conducatorul Moscheei Al-Azhar din Cairo. "Este o lipsa crasa de respect fata de Papa, o jignire la adresa sentimentelor credinciosilor si un exemplu clar cum publicitatea poate incalca regulile elementare umane pentru a atrage atentia prin instigare ", a declarat oficialul Vaticanului miercuri.
Vezi AICI mai mlte imagini ale campaniei, inclusiv cea in care Merkel il saruta pe gura pe Sarkozy.

Raspunsul Benetton a venit pe pagina sa de Facebook: "Reamintim ca semnificatia acestei campanii este, exclusiv, de a combate cultura urii in toate formele ei. Ne pare rau, prin urmare, ca folosirea imaginii Papei si a Imam-ului a ranit sentimentele credinciosilor. Am decis sa eliminam imediat aceasta imagine din toate publicatiile". 
 
Campania cuprinde insa mai multe elemente, si nu doar afisele si printurile. Benetton a creat The Unhate Foundation, fundatie care promoveaza apropierea dintre culturi, rase si religii si aduce in atentia publicului larg chestiuni arzatoare iscate de ura. 
 
Filmuletul de promovare a fost realizat de regizorul francez Laurent Chanez. Produsul final va rula online si in cinematografe. 
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016