Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Nokia incearca o revenire: va produce tablete si smartphone-uri hibrid

Tags: nokia, tablete, smartphone-uri, pierderi de profit, windows 8

Nokia a anuntat ca intentioneaza sa produca tablete in viitorul apropiat, incercand astfel o sa revina pe linia de plutire, dupa ce s-a confruntat cu pierderi mari de profit in ultima perioada, fiind depasita de mult de rivalii sai, Samsung si Apple.
Cel mai probabil, noua tableta Nokia va aparea spre sfarsitul anului, odata cu lansarea noului sistem de operare Windows 8. Analistii sunt insa de parere ca o astfel de tranzitie catre piata tabletelor va fi destul de dificila pentru Nokia. Compania ar avea in plan si introducerea unor smartphone-uri "hibride" in viitorul apropiat.
 
"Nokia nu va patrunde cu usurinta pe piata globala a tabletelor, deoarece aceasta este in mod clar dominata de Apple, insa Amazon a demonstrat prin intermediul popularului model Kindle Fire ca exista anumite lipsuri pe aceasta piata, ce pot fi gasite daca te uiti cu atentie," a declarat Neil Mawston, analist al companiei Strategy Analytics.
 
Popularul iPad continua sa domine piata tabletelor, iar Samsung se apropie cu pasi repezi, compania intrecand luna trecuta Nokia si devenind astfel cel mai mare producator de telefoane mobile din lume.
 
"Situatia companiilor Nokia si Nokia Siemens este aproape catastrofala," a declarat Pekka Jaakkola, actionar Nokia. "Nokia se afla intr-o lupta contra timp." Iar acest lucru este cat se poate de adevarat, avand in vedere ca agentiile Fitch si Standard & Poor’s au retrogradat de curand rating-ul Nokia in categoria "junk".
 
"Nokia a fost intotdeauna perceput ca fiind un brand de calitate pe mai multe segmente diferite si cred ca aceasta este cheia succesului pe viitor," a declarat Jorma Ollila, presendintele demisionar Nokia.
 
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016