Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Nu e gluma: Rusii renunta la producerea celebrei masini Lada

Tags: rusi, lada, occident, sovietici, urss, abramovici

A fost pentru prima oara produsa in 1966 si, desi abia mergea, masina-tanc a devenit un simbol al erei sovietice. Dupa 40 de ani insa Lada a pierdut lupta cu modelele mai noi, mai puternice si mai demne de incredere la drum lung, scrie Daily Mail.
Sedanul in forma de cutie, cunoscuta in URSS ca Zhiguli si in Occident ca Riva era o masina pe care nu multi sovietici si-o permiteau. S-a vandut in peste 20 de milioane de bucati in lumea intreaga, insa “A venit vremea sa ne luam la revedere”, spune Igor Burenkov, purtator de cuvant la producatorului masinii, AvtoVAZ. “Cererea pentru modelele clasice a scazut dramatic”, a continuat el, remarca lui fiind sustinuta de faptul ca vanzarile au sczut, in primele trei luni ale lui 2012, cu 76%, desi modelul este des vazut pe strazile Rusiei.

Desi se strica foarte des, soferii stiau sa o repare (cam acelasi lucru se intampla si cu Dacia 1300, nu?) si facea mult mai bine fata frigului siberian decat modelele vestice.

Pana si miliardarul Roman Abramovich se mandrea, la un  moment dat, cu o frumoasa Lada albastru inchis si ruga pe Olga, prima sa sotie, sa-i schimbe vitezele, sa simta ca are cutie automata.

Criticii spun ca ultima versiune, Lada 2107, a fost una invechita chiar din primul moment in care a fost pus pe linia de productie, acum 30 de ani.
 
Numele 'Lada' inseamna 'barca' in rusa veche, iar simbolul ei arata un viking pe un vapor.
 
Renault a cumparat 25% din actiunile AvtoVAZ contra sumei de 1 miliard de dolari, in 2008, dorindu-se producerea de noi modele. Dar masina nu s-a mai bucurat de popularitate. Brandul poduce acum masini care aduc mai mult cu cele occidentale, imbarcandu-se intr-o noua alianta cu Renault-Nissan.
 


Ne raman insa glumele: 

Cum dublezi valoarea unei Lada? Ii faci plinul.

Ce gasesti in ultimele 16 pagini ale manualului utilizatorului unei Lada? Mersul trenurilor.
 
Care este diferenta dintre un martor al lui Iehova si o Lada? Primului poti sa-i inchizi usa.

Cum i se spune unei Lada in timpul iernii? Congelator.
 
E un concurs la Caminul Cultural. Premiul intai: o Lada. Premiul doi: doua Lada.



 
Autor: Alina Negrutiu





 


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016