Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Premiu de 250.000 dolari pentru inteligenta artificiala

Tags: premiul turing, judea pearl, inteligenta artificiala, intel, recunoasterea vocii

Premiul Turing se refera, in principiu, la toate acele inventii tehnologice care fac computerele sa functioneze intr-un mod mai eficient. Astfel de cazuri sunt, de exemplu, detectarea fraudelor prin cardul bancar sau recunoasterea vocii, o inovatie implementata deja pentru multe sisteme.

 
Premiul este la fel de important ca acordarea unui Nobel, iar anul acesta distinctia ii este acordata lui Judea Pearl, profesor la Universitatea California. 
 
In varsta de 75 de ani, acesta a contribuit in mod semnificativ la dezvoltarea inteligentei artificiale prin munca depusa de-a lungul carierei. 
 
Acesta s-a concentrat pe posibilitatea de a lasa calculatoarele sa calculeze singure posibilele rezultate sau raspunsuri si a influentat masiv schimbarea de paradigma in acest domeniu. Peter Norvig, actualmente specialist in cadrul Google, a declarat pentru publicatia New York Times ca descoperirile facute de Pearl i-au ajutat sa inteleaga ca este mai eficient sa invete de la modul de functionare a unui computer decat sa incerce sa dicteze reguli bazate pe o logica stricta.
 
In schimb, Judea Pearl nu este suprins sa isi vada ideile aplicate in diferite tehnologii de astazi. Explicatia data de acesta, referitor la modul de calcul bazat pe improbabilitate pe care l-a demonstrat, a fost urmatoarea: "Aceste aplicatii sunt peste tot pentru ca inconstanta este pretutindeni".
 
Acesta a mai adaugat, tot pentru New York Times, ca nu el a creat aceste aplicatii, ci doar a oferit o perspectiva diferita de a privi problema, precum si parametrii de rezolvare. 
 
Potrivit publicatiei citate, Daniel Pearl, reporterul pentru Wall Street Journal rapit si ucis in Pakistan in 2002, era fiul lui Judea Pearl.

 
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016