Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prima cafea instant din lume, Nescafe, implineste 75 de ani

Tags: marketing, nescafe, cafea solubila, inovare, cafea instant, vanzari

Nestle sarbatoreste a 75-a aniversare a brandului sau cel mai important, Nescafe. Brandul, care a fost nascocit imediat dupa criza din 1929, s-a dovedit a fi unul de mare succes, fiind adoptat in peste 180 de tari.
Nescafe, care pretinde a fi prima cafea instant din lume, este acum consumata in catitati gigant: peste 5.500 de cani din diverse varietati de cafea, in fiecare secunda, la nivel global.
 
Nescafe s-a nascut prin inovatie. Ca rezultat al crizei, in 1929, banca Banque Française et Italienne pour l’Amérique du Sud s-a trezit cu o gramada de boabe de cafea nevandute, prin depozite in Brazilia. Asa ca Nestle a fost desemnata sa dezvolte formula „cuburilor de cafea solubila” pentru a „salva” cafeaua. 
 
Chimistul Dr Max Morgenthaler a fost cel angajat sa gaseasca solutia la problema si, dupa cativa ani de lucru, acesta a descoperit ca, pentru a mentine aroma in cafeaua solubila, trebuie sa folosesti carbohidrati. Iesirea pe piata, dupa nenumarate testari, a avut loc pe 1 aprilie 1938, in Elvetia.
 
Produsul a avut succes si, dupa numai doia ani, a fost preluat de 30 de tari din lumea intreaga, inclusiv in Marea Britanie si Statele Unite. Alaturi de Elvetia, aceste doua tari consumau cam trei patrimi din productia totala a brandului, pna la cel De-Al Doilea Razboi Mondial. Datorita vietii indelungate pe raft, produsul a devenit si mai popular in timpul razboiului, cand vanzarile s-au dublat. In 1952, Nescafe a introdus o formula noua, fara carbohidrati. 
 
Pentru a celebra cea de-a 75-a aniversare, compania a creat un slideshow din poze de arhiva si materiale promotionale, din anii 1930 pana in zilele noastre.
 
Sursa foto: www.nestle.com
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016