Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Publicitate cu penalizari: Campania Uraste a fost sanctionata contraventional

Tags: campania uraste, uraste.ro, autism, neuro optimizer, secom, amenda campanie, discriminare

Cat costa o campanie ce instiga la ura? Cel putin 8.000 lei, suma care reprezinta de fapt amenda data de Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) pentru campania "uraste.ro" initiata de Secom.
Campania incriminata fost creata de Armada Marketing pentru a promova suplimentul alimentar Neuro Optimizer de la Secom, un supliment alimentar menit sa imbunatateasca activitatea cerebrala si legaturile neuronale.

Campania „Uraste” a fost lansata in prima jumatate a lunii octombrie si a mizat pe ura folosind mesaje precum "Uraste-te pe tine/Uraste-ti epuizarea", "Uraste-ti baietelul/Uraste-i autismul", "Uraste-ti tatal/Uraste-i Alzheimerul".

 

La cateva zile de la lansarea campaniei, pagina web uraste.ro a inceput sa redirectioneze utilizatorii catre iubeste.ro, un site care ii indemna pe utilizatori sa urasca boala, dar sa-i iubeasca in continuare pe cei dragi si sa faca donatii pentru cateva asociatii care se ocupa cu sprijinul persoanelor afectate de autism, ADHD, Alzheimer si Parkinson.


 
Aceasta miscare nu i-a scutit insa pe initiatori de sanctiuni. La finalul lunii noiembrie, CNCD a hotarat aplicarea amenzii contraventionale in valoare de 8.000 de lei intrucat campania incalca dreptul la demnitate a persoanelor cu dizabilitati sau a celor cu afectiuni psihice. De asemenea, s-a constatat ca obiectul campaniei "uraste.ro" constituie fapta de discriminare.
Autor: Lacramioara Vidru


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016