Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Red Bull Can, doza din care se naste arta

Tags: red bull, red bull art of can, romania, doza red bull, arta, cantemporany art museum, noaptea muzeelor

Intr-o lume parca tot mai igrijorata din cauza problemelor de mediu si care incepe sa puna pret pe refolosirea deseurilor, Red Bull a venit in urma cu cativa ani, cu o propunere ceva mai aparte. Brandul nu vrea ca ambalajele sale sa fie nici aruncate, nici sa fie reciclate, ci transformate in arta.
Asa a inceput, in 1999, Red Bul Art of Can, un proiect creativ, destinat publicului larg, de toate varstele si nationalitatile, cu mai multa sau mai putina experienta artistica. Scopul sau este acela de a crea obiecte de arta din doze de Red Bull si de a le arata apoi lumii intregi. Pana in prezent au avut loc 42 de expozitii in 24 de tari, din Europa si pana in Noua Zeelanda.
 
Anul trecut, Bucurestiul a gazduit prima editie din Romania a Red Bull Art of Can, iar anul acesta proiectul continua cu un eveniment deosebit. Pe 19 mai, in cadrul Noptii Albe a Muzeelor, va avea loc CANtemporary Art Museum, o expozitie speciala a lucrarilor Red Bull Art Of Can.
 
Expozitia cuprinde o serie de instalatii si piese de arta, unele dintre ele deja expuse si premiate, dar si lucrari neexpuse pana in prezent, precum si fotografii cu lucrari Red Bull Art of Can din intreaga lume.
 
Vernisajul va fi urmat de un concert experimental cu cei de la Brandt Brauer Frick. Deschiderea petrecerii o face Bogman, iar de restul se ocupa Khidja si Charlie Boy.
 
„Red Bull Art Of Can este o platforma creativa dedicata fiecaruia dintre noi, fara niciun fel de restrictii de varsta, sex, statut. Cei 425 de participanti au avut la dispozitie 2 luni pentru a crea un obiect de arta din bine cunoscutele doze de Red Bull”, spun realizatorii.
 
Si ca sa va faceti o idee despre cum creativitatea poate transforma un ambalaj in opera de arata, iata cateva dintre lucrarile anilor precedenti.


























Autor: Lacramioara Vidru


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016