Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Reteta care vinde 1,7 MILIARDE DE PRODUSE PE ZI

Tags: reteta secreta coca-cola, seif, reteta originala, actiuni, john s. pemberton

La implinirea a 125 de ani de la lansarea celei mai populare bauturi din lume, compania Coca-Cola a decis sa mute formula secreta intr-o noua "casa"- la "Lumea Coca Cola" din Atlanta. Reteta a mai fost mutata in urma cu 86 de ani, intr-un seif depozitat la SunTrust Bank, dar niciodata consumatorii nu au putut-o vedea.
Pana acum. Dupa 90 de ani, compania Coca-Cola risca si va scoate reteta originala din seif, pentru a o prezenta intr-un muzeu, scrie Daily Mail. Banca respectiva, SunTrust Inc., lucreaza cu Coca-Cola din 1919, cand compania s-a listat la bursa. La un moment dat, SunTrust ajunsese sa detina 48 de milioane de actiuni la Coca-Cola, insa ar fi inceput treptat sa vanda din ele.

In prezent, ar fi ramas cu 30 de milioane de actiuni, pe care si-ar fi propus sa le vanda in intregime in urmatorii sapte ani, noteaza Daily Mail. Totusi, reprezentantii Coca-Cola si SunTrust neaga aceste informatii.

Legenda spune ca reteta Coca-Cola a fost inventata in 1886, de catre farmacistul John S. Pemberton. Ca sa pastreze ingredientele secrete, Pemberton nu a scris niciodata reteta, ci a impartasit-o cu cativa apropiati.

In 1919, cand Coca-Cola a avut nevoie de un imprumut de la banca, directorul de atunci al companiei a scris reteta pe o hartie si a depus-o intr-un seif, drept garantie.

De ce este reteta Coca-Cola atat de valoroasa: datorita ei, compania vinde peste 1,7 miliarde de produse in fiecare zi, in intreaga lume.

Se previzioneaza ca veniturile din 2011 vor fi duble fata de cele din 2010.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016