Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ROM ia atitudine: Brandul vrea sa schimbe imaginea Romaniei pe internet

Tags: rom, ciocolata rom, campanie rom, romani, internet, google

Ca natie, avem o problema de imagine si una de respect. Iar ultimele articole din presa internationala si emisiunile din Franta si Italia vin sa demonstreze acest lucru si sa ne starneasca indignarea. ROM si-a propus insa sa converteasca aceasta indignare in mandrie, lansand campania "Romanii sunt destepti".
Sub sloganul "Desteapta-te romane si pe internet", brandul ROM a lansat o campanie de promovare a Romaniei pe internet, incercand sa schimbe sugestiile automate ale motorului de cautare Google atunci cand expresia cautata contine cuvintele "romanii sunt".
"Daca pe google.ro romanii sunt "prosti", "paduchiosi" si "hoti", pe google.com, ei sunt "scum", "ugly", "rude" si "not white", pe google.fr sunt "des voleurs de poules", "des voleurs" sau "racistes" si acelasi lucru se intampla pe google.it, google.es sau google.co.uk. De aceea, batonul de ciocolata ROM provoaca romanii sa faca din Romania prima tara din lume care isi schimba imaginea pe internet", spun reprezentantii agentiei McCann, cea care se ocupa de campania ROM.  
Astfel, romanii din tara si de aiurea sunt invitati ca pana pe 1 Decembrie sa caute pe Google sintagma "romanii sunt destepti" in cat mai multe limbi posibile. Cu cat se efectueaza mai multe cautari cu aceasta sintagma, cu atat vor creste sansele de a schimba sugestiile automate generate de motorul de cautare.
Pentru a sustine campania initiata de ROM, a fost creat site-ul www.romaniisuntdestepti.ro, ce contine si o sectiune dedicata romanilor de valoare.
Campania "Romanii sunt destepti" continua demersul lansat prin campania "Noul ROM" din toamna anului trecut, fundamentata pe sentimentul de mandrie nationala.
Autor: Lacramioara Vidru


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016