Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Rusia interzice reclamele la bere

Tags: bere, rusia, interzicere reclame, medvedev

Desi este a patra cea mai mare piata de desfacere pentru producatorii de bere, Rusia va interzice reclamele la bere incepand cu luna iulie a acestui an, in incercarea de a pune capat abuzului de alcool.
O noua lege va interzice televiziunilor din Rusia sa mai difuzeze reclame la bere incepand cu luna iulie a acestui an. Vestea a dus la o crestere pe termen scurt a difuzarilor de astfel de reclame ca o ultima incercare a marketerilor de a creste vizibilitatea brandurilor de bere, conform Advertising Age.
 
Abuzul de alcool este o problema veche a Rusiei. Aici peste jumatate din decesele survenite la persoanele cu varste intre 15 si 54 de ani sunt cauzate de alcool, conform revistei medicale The Lancet.
Interzicerea reclamelor la bere de la televizor face parte dintr-o initiative mai ampla a presedintelui Dmitri Medvedev prin care se doreste reducerea consumului de alcool pe cap de locuitor de la 18 litri la cinci pana la opt litri pana in 2020. Medvedev a aprobat legea in iulie anul trecut.
 
Odata cu 2013, legea prevede ca berea sa nu mai poata fi vanduta in aeroporturile din Rusia, statii de autobus si de tren, dar si in alte locuri publice. Producatorii de bere si agentiile lor pun la cale acum o noua trategie pe termen lung care implica publicitatea digitala, care va fi inca permisa. Publicitatea in print va fi si ea permisa, dar nu pe prima si ultima pagina a ziarelor si revistelor.
 
In Rusia, berea isi va pierde si statutul de aliment. Aceasta clasificare le-a permis producatorilor de bere mai multa libertate de miscare comparativ cu producatorii de bauturi spirtoase ale caror reclame au fost demult interzise de la televizor, cu exceptia canalelor platite. Noua lege prevede interzicerea reclamelor la alcool si pe canalele platite.
Autor: Elena Stanescu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016