Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Top 10: Cele mai bine vandute produse ale tuturor timpurilor

Tags: cele mai bine vandute produse, produse populare, apple, harry potter, cubul rubik, iphone, ipad

Exista unele produse care au succes din prima. 24/7 Wall St a realizat o lista a celor mai bine vandute produse din istoria Americii.
1. Cubul Rubik
Categorie: jucarie
Unitati vandute: 350 de milioane
Companie: Seven Towns Ltd.
 
„Cubul Magic” a fost lansat in 1947 in Budapesta, Ungaria. O companie producatoare de jucarii din SUA a cumparat licenta si a redenumit produsul „Cubul Rubik” in 1980, acesta devenind un joc de senzatie la nivel mondial. Datorita culorilor atractive, nivelului ridicat de dificultate si pretului accesibil, cubul Rubik nu si-a pierdut din popularitate nici acum.
 
2. iPhone
Categorie: smartphone
Unitati vandute: 250 de milioane
Companie: Apple
 
In doar cinci ani de la lansare, au fost vandute peste 250 de milioane de iPhone-uri, acesta devenind cel mai bine vandut smartphone din lume. Conform estimarilor, acest model de telefon a generat un profit de 150 de miliarde de dolari.
 
3. Harry Potter
Categorie: carti
Unitati vandute: 450 de milioane
Companie: Scholastic (in SUA)
 
Editura Scholastic a fost cea care a lansat prima carte din seria Harry Potter in anii 1990 – „Harry Potter si piatra filozofala”. Seria a avut un succes rasunator, vanzarile totale ajungand la 7,7 miliarde de dolari.
 
4. Michael Jackson – „Thriller”
Categorie: album
Unitati vandute: 110 milioane
Companie: Epic Records
 
Michael Jackson a castigat opt premii Grammy in anul 1984 pentru albumul „Thriller”. Acesta a ajuns sa fie cel mai bine vandut album al tuturor timpurilor in doar un an de zile.
 
5. Franciza Mario
Categorie: franciza de jocuri
Unitati vandute: 262 de milioane
Companie: Nintendo
 
Popularul „Mario” a debutat in anul 1981 in franciza Donkey Kong. Subfranciza Super Mario a fost comercializata in peste 262 de milioane de exemplare. Acesta a ramas cel mai popular joc video al tuturor timpurilor.
 
6. iPad
Categorie: tableta
Unitati vandute: 67 de milioane
Companie: Apple
 
Primul iPad a fost lansat in aprilie 2010. iPad-ul a cunoscut un succes imediat si a devenit cea mai bine vanduta tableta din lume. Exista in prezent trei versiuni ale popularei tablete si peste 67 de milioane de iPad-uri au fost vandute.
 
7. Star Wars
Categorie: filme
Unitati vandute: 4,54 miliarde de dolari in bilete
Companie: 20th Century Fox
 
Filmul original a debutat in 1977, fiind urmat de alte cinci filme. In total, seria de filme a strans incasari de peste 4,54 miliarde de dolari.
 
 
8. Toyota Corolla
Categorie: autovehicul
Unitati vandute: 39 de milioane
Companie: Toyota
 
Toyota Corolla este pe piata de mai bine de patru decenii, existand 11 generatii ale acestui model. Conform statisticilor, Toyota a vandut cate un model Corolla odata la fiecare 40 de secunde.
 
9. Lipitor
Categorie: farmaceutice
Unitati vandute: 125 de miliarde de dolari profit
Companie: Pfizer
 
Lipitor este un medicament din categoria celor care reduc nivelul de colesterolului rau (LDL). Din 1997 si pana in prezent, Lipitor a adus companiei Pfizer un profit de 125 miliarde de dolari.
 
10. PlayStation
Categorie: consola de jocuri video
Unitati vandute: 300 de miliarde
Companie: Sony
 
Prima editie a consolei PlayStation a aparut in 1995. Cinci ani mai tarziu, a aparut urmatorul model: PlayStation 2. PS2 a devenit cea mai populara consola de jocuri video a tuturor timpurilor, fiind comercializata in peste 150 de miliarde de unitati.
 
Sursa: 24/7WallSt.com
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 2.75 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016