Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Un nou pas inspre viitorul publicitatii: Printurile via cipuri NFC

Tags: reclama, lexus, cipuri nfc, aplicatie, wired, reaitate augmentata

Publicatiile tiparite sunt intr-o continua cautare de noi modalitati prin care sa –i atraga pe publicitari, compania auto Lexus si publicatia Wired au implementat prima campanie de printuri ce vor fi integrate in cipuri NFC (Near Field Communication), relateaza AdAge.
Reclama, care va aparea in 500.000 de numere ale publicatiei Wired din luna aprilie, le va permite cititorilor ce detin smartphone-uri ce au integrata tehnologia NFC, telefoane ca Google Nexus S, sa acceseze o aplicatie de la Lexus prin simpla apropiere a telefonului de cipul din revista, fara a fi nevoie sa fotografieze vreun cod sau sa instaleze un alt software. Telefonul va detecta automat cipul NFC.

Pe ecranul telefonului  va fi afisat un link. Daca dam clic pe link, se va incarca un filmulet  care prezinta o suita de iconuri de aplicatii, Bing, OpenTable, iHeartRadio, Pandora, MovieTickets.com si Yelp. 

"Avem astfel sansa sa aducem tehnologia la viata pentru cititor, intr-o maniera in care cuvintele n-o pot face", a declarat Brian Bolain, directorul de marketing communications de la Lexus.

Reclama include si un link pentru ca cititorii care nu au telefoane cu cipuri NFC (exista momentan 3 milioane de americani cu astfel de telefoane) sa poata accesa aceeasi ruta.

Publicatiei Wired i se potriveste ca o manusa aceasta campanie, caci a mai experimentat in trecut relatia cu tehnologiile interactive.
In septembrie, Wired a lucrat cu canalul de televiziune Showtime la realizarea unei experiente de realitate augmentata care le permitea cititorilor care descarcau o anumita aplicatie sa acceseze previzualizari ale serialelor preferate, dupa aproprierea telefonului de coperta revistei sau de una din reclamele televiziunii.
 
Infoplus: Tehnologia NFC permite interconectarea terminalelor mobile, precum smartphone-uri si transmiterea de date prin intermediul undelor radio. Tehnologia este deja folosita la cardurile contactless si la efectuarea de plati cu telefonul mobil.

 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016