Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Video pentru promovare. Ne batem sau nu capul

Tags: video, promovare, clipuri, loialitate brand, obiective afacere

De ce ar trebui sa folosim clipuri video pentru promovare? Merita sa investim timp, bani si alte resurse in asa ceva? Ce rezultate ne pot aduce acestea astfel incat sa consideram ca eforturile noastre au fost rasplatite?
Ei bine, daca vrem sa atragem niste clienti in plus, bine-ar fi sa profitam si de pe urmele acestei modalitati de promovare. Un video poate fi folosit in nenumarate moduri si poate deci indeplini nenumarate scopuri.

Putem promova un produs sau un serviciu, putem difuza materiale din "backstage", putem promova informatii legate de companie (crescand astfel loialitatea fata de brand), putem filma interviuri din domeniu, putem avea propriile emisiuni etc. Asa cum se poate observa, creativitatea in aceasta privinta cunoaste prea putine limite asa ca nu ne ramane decat sa profitam si sa fim cat mai inventivi, tinand totusi cont de principiile de marketing care sa ne ajute sa ne indeplinim obiectivele pe care ni le propunem.

Putem folosi un video si pentru serviciul cu clientii si putem astfel sa eficientizam modul prin care ii informam pe cumparatori cu privire la produsele pe care le-au achizitionat sau pe care au de gand sa le achizitioneze.

Avem un restaurant? In mod cert, nimic nu ii va convinge mai mult sa ne faca o vizita decat o prezentare video care sa le ameteasca papilele gustative. O librarie sau un anticariat online? Un interviu cu un autor cunoscut va creste traficul pe site si va aduce noi cumparatori.

Ce riscam totusi cand facem un astfel de clip? E bine sa stim ca un clip in care investim foarte mult nu ne asigura neaparat rezultatele dorite. Tocmai de aceea, un plan scris trebuie sa demonstreze, inainte de toate, ca aceasta modalitate de promovare se potriveste afacerii noastre tocmai pentru a nu face investitii intr-o zona nepotrivita.

In cele mai multe cazuri insa, un video reprezinta o idee buna din nenumarate puncte de vedere, iar unele dintre aceste avantaje au fost deja enumerate mai sus. Dincolo de partea tehnica (tinem cont de calitate), cand facem un clip video nu trebuie sa fim foarte stricti in ceea ce priveste continutul. Mai exact, sa nu renuntam la originalitate si creativitate, alegand in schimb seriozitatea.

Concluzia finala indica, asadar, faptul ca a folosi elemente video in promovare aduce, de regula, mai multi clienti, creste profitul, precum si loialitatea fata de brand. Toate insa depind foarte mult de un plan bine pus la punct si de un obiectiv bine definit.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016