Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Wall Street Journal: Angajatii Motorola nu se vor integra atat de usor in echipa Google

Tags: google, motorola, cultura organizationala, angajatii google, silicon valley, cultura organizationala

Intr-un articol publicat ieri si intitulat "Cand Google s-a intalnit cu Motorola", jurnalistii de la Wall Street Journal vorbesc despre o ciocnire intre doua culturi organizationale. Astfel, cei aproape 20.000 de angajati ai Motorola vor trebui sa treaca prin multe transformari pentru a deveni membri ai Google. Cel mai dificil le va fi, probabil, sa faca fata proverbialei atitudini superioare a angajatilor Google.
Wall Street Journal citeaza un fost director executiv care spune ca angajatii Google au, in media, un IQ cu 20 de puncte mai mare decat cel al angajatilor Motorola. Este vorba de o singura persoana care nici macar nu mai e angajata la Google. Dar mai exista testimoniale ale alor angajati Google care au intrat in familie in urma unor achizitii anterioare. Acestia au declarat ca in special inginerilor le este greu sa-i accepte pe cei veniti din afara ca pe egalii lor. De vina ar fi, pare-se, neexperimentarea faimosului si dificilului proces de selectie al Google sau absolvirea unor universitati fara pedigree.
 
Intr-adevar, cele doua companii vin de pe pozitii complet diferite. Anul trecut, Motorola a pierdut 86 de milioane de dolari. Google a castigat 8,6 miliarde de dolari. Poate de aceea unii dintre angajatii Motorola se bucura sa se alature vedetei din Silicon Valley.
 
Exista apoi si diferente intre campusurile celor doua companii. Campusul Motorola este inconjurat de pajisti verzi si plasat in siguranta unui sat numit Libertyville. Cel mai apropiat restaurant este Casa de Clatite a Bunicii la peste un kilometru departare. In interiorul campusului nu exista decat o cantina.
 
Nici ca putea fi un contrast mai mare fata de campusul din Mountain View, California, al Google. Acesta este la mai putin de o ora de San Francisco, inconjurat fiind de restaurante de multe stele.
 
Vine apoi randul codului vestimentar. Sanjay Jha, unul din sefii de la Motorola, isi aminteste ce agitatie a iscat printre colegi cand s-a dus la serviciu incaltat in slapi. "Mi-au spus, Sanjay, ti se vad degetele!", a declarat Jha, cel care a semnat luni contractul de 12,5 miliarde de dolari cuGoogle.
 
Inca de la sosirea sa la Motorola, in 2008, Jha a incercat sa schimbe abordarea mult prea conservatoare a companiei, introducand in tinuta tricourile polo si blugii.
 
Privind aceste diferente de cultura organizationala, un purtator de cuvant al Google a transat problema: "Aceasta poveste riica o problema care nu exista. Dupa cum am spus, in repetate randuri, intentia noastra este sa conducem compania [Motorola, n.r.] ca pe o entitate separata". Caz inchis.

 
Autor: Petru Scraba


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016