Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 alegeri pe care castigatorii le fac in fiecare zi

Tags: dezvoltare personala, planuri, afacere, viitor, prezent, personalitate

Vrei sa vezi cum e sa fii in pielea unui om care pare sa fie mereu insotit de noroc? Oare ce-l diferentiaza? Oare s-a nascut sub o stea norocoasa? Uneori, aceasta "stea" poate sa fie o personalitate puternica, mostenita. Dar in absolut orice alta situatie, nimic nu ne opreste sa ne autoeducam sa fim mai puternici si sa devenim ceea ce ne dorim pentru a ajunge acolo unde visam.

Sa lasam totul la voia intamplarii inseamna sa ne trezim mai tarziu si sa ne dam seama ca nu exista un timp al tuturor lucrurilor, ci alegerea de a actiona in prezent. A actiona inseamna a merge mai departe, a-ti asuma riscuri, a invata, a evolua, a mai urca o treapta catre visul tau.

Ce fac castigatorii ca sa aiba parte de succes pe termen lung? Actioneaza pe termen scurt: in fiecare zi.

1. Nu renunta la lucrurile in care cred. Daca J.K. Rowling ar fi renuntat sa incerce sa-si mai publice manuscrisul dupa ce ani de-a randul a fost refuzat de edituri, n-ar mai fi existat niciun Harry Potter. Daca Howard Schultz ar fi renuntat dupa ce a fost refuzat de banci de peste 200 de ori, nu ar mai exista Starbucks.

2. Acesti oameni lucreaza si isi petrec timpul cu oamenii potriviti. O zi petrecuta cu oamenii potriviti va fi intotdeauna o zi traita in mod eficient. Uneori cele mai simple idei si proiecte pot fi transformate in ceva extraordinar prin simplul fapt ca le discutam cu oamenii potriviti.

3. Se concentreaza pe prezent. Aminteste-ti ca nu ai cum sa atingi ce e in fata ta pana nu renunti la ce e in urma ta. Azi e o noua zi. Nu lasa trecutul sa intervina in prezent. Nu conteaza ce ai facut in trecut, conteaza unde esti si ce faci acum. Nu renunta la tine si nu-ti abandona niciodata principiile si visele.

4. Isi pastreaza optimismul. Doar tu poti sa iti schimbi viata, nimeni nu poate sa o faca in locul tau. Fericirea vine din interior si inseamna o privire catre viitor, nu catre ce a fost. Fii recunoscator in fiecare zi pentru ceea ce ai si apoi porneste la drum hotarat sa oferi ce-i mai bun.

5. Indura durerea. Uneori avem de suferit, uneori trebuie sa trecem prin situatii mai dificile. Dar durerea ne ajuta uneori sa crestem si poate sa fie doar un pas catre dezvoltarea personala. Greselile din trecut sunt lectii, iar uneori lucrurile se prabusesc doar pentru ca altele mai bune sa le ia locul.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016