Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 aplicatii web de HR care imbunatatesc evaluarea angajatilor din companie

Tags: aplicatii web, evaluari, angajati, performanta, productivitatea, trakstar, reviewsnap

Cei mai multi specialisti in resurse umane sunt de acord cand vine vorba de faptul ca evaluarile angajatilor au nevoie de imbunatatiri considerabile si ca, precum ulciorul care nu merge de multe ori la apa, nici evaluarea angajatilor, asa cum a fost facuta pana la acest moment, nu mai este ceea ce ar trebui sa folosim daca ne dorim o productivitatea mai mare si bunastarea companiei.


Motivul e simplu, dar pare greu de crezut pentru cei mai multi manageri si antreprenori. Angajatii nu gestioneaza deloc bine feedback-ul negativ, iar ceva ce ar trebui sa ne atraga si mai mult atentia e ca cei care se vor simti cel mai demotivati dupa astfel de critici sunt tocmai acei angajati dispusi cel mai mult sa invete si sa se dezvolte.

Si studiile sustin aceste ipoteze din ce in ce mai raspandite. Sondajul Employee Recognition Programs din 2013, citat de Entrepreneur.com, arata ca doar jumatate dintre specialistii in HR mai cred ca evaluarile anuale sunt exacte si ofera rezultate corecte.

Evident, povestea nu se opreste sau nu ar trebui sa se opreasca la aceste rezultate. E nevoie de un management precis si corect pe durata perioadei de dupa evaluare, timp in care implementam rezultatele si facem schimbarile necesare.

Si fiindca la acest moment concluzia generala sustine faptul ca evaluarile salariatilor nu sunt suficient de bune, aplicatiile web vin in ajutorul departamentelor de resurse umane si propun rezolvari ingenioase.

Regasiti mai jos cinci dintre cele mai bune aplicatii web pentru evaluarea angajatilor, selectate de Heather Huhman pentru Entrepreneur.com.

1. Pionul de baza e comunicarea.

Comunicarea unidirectionala e similara jocului de tenis cu un perete. Doar unul va face muschi, in vreme ce celalalt "jucator" incaseaza doar loviturile. Feedback-ul primit doar din partea unui manager nu e suficient si e nevoie de un portret mult mai rotund si complex a ceea ce trebuie, in fapt, schimbat.

O aplicatie web care ne ajuta sa imbunatatim performanta in timp-real este Featherlight cu ajutorul careia putem planifica si intalniri, putem oferi sansa de dezvoltare continua si putem imbunatati comunicarea la locul de munca.



2. O mai buna organizare e esentiala.

Evident, toate aspectele despre care discutam au nevoie de imbunatatire, iar organizarea nu trebuie considerata o exceptie. Evaluarile angajatilor se fac dupa un sistem concis si performant.

Weekdone ii ajuta pe manageri sa gestioneze mai bine obiectivele, sa observe realizarile si le aduca laolalta cu obstacolele si un sistem general de supraveghere a tuturor acestor elemente. In plus, sistemul de monitorizare transmite si rapoarte oficiale prin e-mail, referitoare la indeplinirea obiectivelor si progresele facute.



3. Feedback-ul negativ e regandit si transformat in idei constructive.

Asa cum am spus si mai sus, feedback-ul negativ poate fi adeseori raul cel mai mare, chiar daca il transmitem in incercarea de a indrepta ceea ce consideram ca poate fi imbunatatit.

"Oamenii care isi fac griji cu privire la felul in care le percep ceilalti rezultatele au declarat ca s-au simtit nefericiti dupa ce au avut parte de un feedback negativ", explica Huhman. Jurnalul de Psihologia Angajatilor, citat de aceeasi sursa, arata ca oamenii care doresc sa invete nu gestioneaza foarte bine feedback-ul negativ din partea altora.

Putem folosi PerformYard pentru a transforma feedback-ul negativ in idei constructive, pentru a documenta si a anunta rezultatele inregistrate si pentru a face observatii referitoare la interactiunile pozitive din cadrul evaluarilor. Prin acelasi sistem ii putem recompensa pe angajatii care depasesc cererile de performanta setate initial.



4. Se devzolta un sistem care are la baza o comunicare deschisa.

Daca vrem sa imbunatatim evaluarile, avem nevoie de o comunicare eficace. O aplicatie web ofera ajutor si in aceasta privinta si ne ajuta sa transmitem mai bine obiectivele pe care le setam pentru companie, precum si ceea ce asteptam de la angajati.

Cu ajutorul aplicatiei Trakstar, angajatii percep mai bine felul in care indeplinirea sarcinilor in mod eficient ajuta intreaga companie si, implicit, pe ei.



5. O aplicatie web imbunatateste feedback-ul in timp real.

Fiindca exista mari lacune in ce priveste transmiterea feedback-ului catre angajati atunci cand e realmente necesar, ReviewSnap pare sa fie o solutie potrivita la momentul potrivit. Cei mai multi dintre antreprenori recurg doar la evaluari anuale fara a aplica procesul continuu care ar trebui sa urmeze unor astfel de evaluari.



Fiecare trebuie sa priveasca in interiorul companiei, sa inteleaga modul in care se produce comunicarea intre departamente si de la un nivel la altul, asigurandu-se ca procedurile pe care le aplica nu fac mai mult rau companiei decat bine.

Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016