Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Esti blogger? Iata 7 intrebari obligatorii

Tags: blogging, social media summit, blog, comunitate, marketing afiliat

Se apropie prima editie a Social Media Summit Bucuresti* unde unii dintre cei mai buni bloggeri ai momentului vor dezvalui calea care lor le-a adus succesul. Pas cu pas, incercam sa descoperim secrete ale unui blog de succes si sa ne dam seama ca nu e nevoie sa reinventam roata, dar ca originalitatea ar trebui sa reprezinte un punct important.



Iata, asadar, cele 7 intrebari pe care ar trebui sa ni le adresam in calitate de bloggeri care isi doresc sa creasca si sa devina cunoscuti:

7. Ce imi face blogul diferit?

Prin ce se diferentiaza blogul tau de celelalte? Ce faci diferit si in ce impact are blogul tau asupra altora?

Multi bloggeri intra in acest camp deoarece au o pasiune pentru scris, insa nu sunt la fel de multi cei care se gandesc inainte ce ar putea sa aduca diferit in blogosfera si prin ce ar putea sa atraga atentia.  Daca vrei ca succesul tau sa fie unul pe termen lung, atunci trebuie sa iei in cosiderare si acest aspect.

6. Blogul meu este protejat si arhivat?

Daca blogul tau reprezinta o sursa de venituri, atunci trebuie sa te asiguri ca este protejat impotriva unui eventual atac. Informatia ta este valoroasa asa ca este bine sa pastrezi separat de blog o arhiva a articolelor postate. Multe platforme de blogging ofera astazi posibilitatea de exportare a blogului sub forma unui fisier unic care poate fi ulterior reincarcat pe platforma.

5. Scrisul meu s-a imbunatatit?

Un blog poate sa fie unul de fotografie sau unul video (vlog), e drept, insa ideea principala se invarte in jurul scrisului. Asa ca scrisul trebuie sa fie de calitate. Trebuie sa captezi interesul celorlalti chiar si cand ai scris despre acelasi subiect ani de-a randul. Iti poti imbunatati scrisul numai prin practica.

4. Am un plan pe termen lung sau o idee de produs?

Multi dintre bloggeri intra in acest domeniu pe care il privesc ca pe o afacere fara a sti insa ce vor sa vanda. Prin urmare, pentru a putea face bani din acest domeniu va trebui sa faci rost de produse pe care sa le vinzi (prin marketing afiliat sau produse proprii).

Fa-ti un plan pe termen lung. Cum o sa aduca acest blog bani in 5, 10, 15 ani?

3. Devin cititorii mei mai fideli?

Cel mai important este sa reusesti sa creezi o comunitate in jurul blogului tau. Trebuie ca oamenii sa se simta ca acasa atunci cand iti viziteaza pagina si sa isi doreasca sa revina frecvent. Poti verifica acest lucru prin numarul de comentarii de pe blog, prin monitorizarea activitatii de pe Facebook sau Twitter etc.

2. Sunt multumit?

S-ar putea ca aceasta "meserie" sa nu fie tocmai pentru tine. Daca simti ca munca de acasa te deprima sau ca, in definitiv, a scrie zilnic nu este tocmai cea mai mare pasiune a ta, este posibil sa investesti timp si energie in directia gresita.

1. Ii ajut pe ceilalti?

Unul dintre cele mai importante lucruri este urmatorul: cu ce le esti de folos celorlalti? Ii ajuti in vreun fel cu informatiile pe care le oferi? Daca nu aduci ceva bun, nu te poti astepta ca eforturile tale sa fie rasplatite pe masura. In viata, pana la urma, conteaza sa creezi ceva frumos si sa ii ajuti, intr-un fel sau altul, pe ceilalti.


* Mai multe informatii despre Social Media Summit Bucuresti gasiti AICI.




Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016