Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Un nou virus ataca prin email-uri de notificare Facebook

Tags: facebook, virus, malware, email de notificare, tag, fotografii

Data viitoare cand primesti un email din partea Facebook prin care esti instiintat ca un prieten te-a tag-uit intr-o fotografie, ar trebui sa ai mare grija – un nou virus circula pe reteaua de socializare.
Firma de securitate IT Sophos a identificat un nou virus denumit Troj/Agent-XNN, care incurajeaza utilizatorii Facebook sa vizualizeze fotografiile sub forma de atasament.
 
Dupa ce se da click pe link-ul infectat, pe care utilizatorii il primesc printr-un email de notificare Facebook, in computer este descarcat un fisier ZIP virusat, care le confera hackerilor control asupra computerelor cu sistem de operare Windows.
 
Cu toate acestea, ar trebui ca orice utilizator Facebook sa isi dea seama ca email-ul de notificare este cel putin dubios, deoarece acesta nu seamana cu unul obisnuit. Subiectul email-ului este „Unul din prietenii tai a adaugat o noua poza cu tine” si este atasat un fisier ZIP.


 
Aceasta nu este prima tentativa de acest gen. In luna iulie a acestui an, compania SophosLabs a identificat un alt virus care se raspandea prin email si care nu continea atasamente, ci link-uri catre website-uri infectate. Asadar, mare atentie la email-urile de notificare din partea Facebook si la orice link-uri ciudate, primite pe Facebook, de la prieteni sau necunoscuti.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.33 din 5 - 3 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016