Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ai un dispozitiv Apple si te conectezi la iCloud? Poti fi in pericol

Tags: iphone, ipad, apple, icloud, utilizatori apple, phone password breaker, sincronizare date

Utilizatorii de iPhone si iPad au un motiv in plus de ingrijorare: a fost descoperit un nou software ce permite politiei, sau unor persoane rau-intentionate, sa urmareasca intreaga activitate desfasurata pe un dispozitiv Apple care isi sincronizeaza datele prin serviciul iCloud, relateaza Daily Mail.
Astfel, o persoana care are acces la acest software (Phone Password Breaker), poate descarca toate datele stocate in serviciul Apple iCloud, acolo unde se afla fotografiile, mesajele text, email-urile, contactele, istoricul web, registrul apelurilor si datele din agenda ale unui utilizator Apple.
 
Prin urmare, toti utilizatorii care acceseaza serviciul iCloud pot cadea victime ale unor astfel de atacuri, fara ca macar sa stie. Prin intermediul acestui nou software, accesul la intreg continutul unui dispozitiv iOS este mai simplu ca niciodata.
 
Majoritatea celor care detin un iPhone sau un iPad folosesc serviciul iCloud pentru back-up-ul tutoror datelor, aplicatiilor si fisierelor media, existand aproximativ 125 de milioane de utilizatori ai serviciului. Si avand in vedere ca telefoanele Apple isi sincronizeaza datele cu iCloud aproape in timp real, cei rau-intentionati ar putea afla locatia exacta a unui utilizator.
 
Cercetatorii care au studiat fenomenul sunt de parere ca singurul mod in care un utilizator Apple isi poate proteja datele este doar daca nu isi sincronizeaza niciodata datele prin intermediul serviciului iCloud, sau daca face back-up in modul offline, prin iTunes.


 
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016