Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Aplicatiile gratuite storc bateria smartphone-ului

Tags: aplicatii gratuite, smartphone, consum de energie, reclame

Cu toate ca suntem tentati sa descarcam aplicatii mobile gratuite, ar fi bine sa fim putin mai precauti, deoarece s-a descoperit ca acestea sunt cele care consuma considerabil mai multa baterie decat cele contra cost, relateaza BBC News.
Motivul? Aceste aplicatii folosesc servicii terte pentru afisarea unor reclame, care in schimb "storc" de energie bateria smartphone-ului.
 
Cercetatorii au folosit un instrument special de monitorizare a energiei consumate de mai multe aplicatii instalate pe dispozitive cu Android si Windows Mobile. In unele cazuri, de exemplu, s-a constatat ca reclamele reprezentau 75% din consumul de energie al unei aplicatii.
 
Majoritatea aplicatiilor gratuite au reclame integrate, de pe urma carora dezvoltatorii castiga bani, fara a fi nevoie sa mai taxeze utilizatorii initial, atunci cand descarca aplicatia.
 
Au fost testate aplicatiile extrem de populare, precum Angry Birds si Facebook. In cazul aplicatiei Angry Birds, cercetatorii au concluzionat ca doar 20% din consumul total de energie era utilizat pentru joc in sine, in timp ce 45% era folosit pentru aflarea locatiei utilizatorului in vederea crearii de reclame targetate. Testele au fost realizate folosind conexiuni 3G.
 
 
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016