Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Big Brother online: Google plateste ca sa te monitorizeze in tihna

Tags: google, intimitate, big brother, online, date, utilizatori

In vreme ce comentariile in privinta intimitatii online se intetesc si sunt tot mai aprige, Google isi indeamna utilizatorii sa renunte la aceasta de buna voie si in deplina cunostinta de cauza. Iar ca sa-i convinga, ii „mitueste” cu cateva cupoane cadou.
Google vrea sa fie un fel de Big Brother al internetului si sa monitorizeze activitatea online a utilizatorilor sai. Pentru asta, a initiat un proiect numit Screenwise, care isi propune sa afle ce face lumea pe internet in fiecare zi.

Totul se vrea a fi la vedere si cu acordul utilizatorilor, de aceea Google apeleaza la suportul unor voluntari care sa se inscrie in program si sa instaleze o extensie a browser-ului Google Chrome. Aceasta extensie va permite companiei sa afle tot ceea ce face si cauta persoana respectiva pe internet.

Cum nu toata lumea este dispusa sa imparta informatiile cu Google, s-a considerat necesara instituirea unei forme de recompensare. Astfel, voluntarii vor beneficia la inscrierea in program de un cupon cadou in valoare de 5 dolari valabil pentru achizitii de pe Amazon. Apoi, in functie de perioada in care raman inscrisi in program pot castiga pana la 25 dolari in cupoane cadou.

Pentru a fi eligibili, utilizatorii trebuie sa aiba peste 13 ani, un cont in reteua Google si sa foloseasca browser-ul Google Chrome.

„Ceea ce vom afla de la tine si de la altii ca tine ne va ajuta sa imbunatatim produsele si serviciile Google in ideea crearii unei experiente online mai bune pentru toti utilizatorii”, se arata pe site-ul companiei.

Voi ati renunta la intimitatea online, chiar si pentru o anume perioada de timp, in schimbul unor cupoane cadou?
Autor: Lacramioara Vidru


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016