Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Bing il bate pe Yahoo chiar la el acasa

Tags: bing, yahoo, google, motoare de cautare, ierarhie

Pentru Yahoo, anul 2011 a inceput si s-a terminat prost. Prin primavara a avut ceva probleme tehnice, in vara Carol Bartz, CEO-ul sau, a fost concediata, in toamna a constatat ca i-au scazut veniturile din nou, iar anul l-a incheiat cu pierderea pozitiei secunde intre cele mai accesate motoare de cautare.
Creat de Microsoft, Bing a devenit cel de-al doilea motor de cautare dupa Google, reusind pentru prima data sa-i ia locul detinut pana atunci de Yahoo.
Potrivit datelor comStore, in luna decembrie 2011, Bing detinea 15,1% din piata motoarelor de cautare, in vreme ce Yahoo a scazut pana la 14,5%. Rocada de pozitii era cumva previzibila din moment ce in luna noiembrie Bing se apropiase foarte mult de Yahoo.
In doar trei ani de la lansarea sa, Bing a reusit sa recupereze frumos diferenta dintre el si Yahoo. La finalul lui 2010, raportul de forte era total diferit: Yahoo avea 16%, iar Bing 12%.
Desigur, de ceva vreme nimeni nu mai reuseste sa egaleze forta lui Google, de fapt, nici macar sa se apropie de cota sa, situata la aproximativ 66% din piata. De altfel, Yahoo a cedat de mult prima pozitie in favoarea Google. Mai exact, din 2000, iar de atunci n-a mai reusit sa o recastige.
Studiul comStore a fost realizat in SUA, insa datele sale sunt suficient de graitoare, din moment ce aceasta este chiar patria motoarelor de cautare.
Autor: Lacramioara Vidru


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016