Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce aduce nou 2013 in materie de tehnologie

Tags: noutati 2013, noutati tehnologice, debut 2013, leap motion, firefox

Ce noutati ne va aduce anul 2013 in materie de tehnologie? Va prezentam mai jos sase noi tehnologii care se afla inca la stadiul de zvon si care se vor lansa cel mai probabil anul viitor.
1. Sistem de operare mobil Firefox
Avem deja sistem de operare mobil de la Apple, Google, BlackBerry. De ce nu ar scoate si Mozilla Firefox, unul dintre cele mai populare browsere, propriul sau sistem de operare? Se pare ca Firefox isi doreste sa lanseze primul sau smartphone anul viitor, care va integra un sistem de operare propriu. Compania sustine ca noul sau Firefox OS va fi mai ieftin decat Android si va suporta limbajul HTML5.
 

2. Smartphone Amazon Kindle
Cele mai recente zvonuri indica faptul ca Amazon se pregateste sa lanseze fie un smartphone cu ecran de 5 inci, asemanator popularului Samsung Galaxy Note, fie un smartphone cu o diagonala de 4 inci care va semana cu noul iPhone 5. In orice caz, telefonul Kindle va semana foarte mult cu tableta Kindle Fire, fiind orientat catre consumatori, cu numeroase aplicatii inteligente pentru vizionarea de continut video si citirea de continut online.
 

3. iPad Mini      
Versiunea mai mica a iPad-ului, cea de 8 inci, va fi lansata in urmatoarele luni. Desi Steve Jobs sustinea ca Apple nu va scoate niciodata o tableta de 7 sau 8 inci, se pare ca lucrurile s-au mai schimbat de atunci. Avand in vedere popularitatea tot mai mare a tabletelor de 7 inci care ruleaza Android sau alte sisteme de operare, Apple a simtit nevoia sa patrunda si pe acest segment.
 

4. Leap Motion

Acest nou dispozitiv permite controlarea computerului si a tabletei intr-un mod cu totul inedit, cu mai multa precizie decat un mouse sau o tastatura. Pentru prima data, utilizatorii vor putea controla un computer prin miscarea degetelor si a mainii. Leap Motion va putea fi asezat langa computer si va detecta miscarile mainilor cu o acuratete incredibila. Utilizatorii vor putea contorla ecranul fara a-l atinge macar, vor putea derula paginile si fotografiile prin simpla miscare a degetelor. Pentru oamenii de afaceri, beneficiile sunt incredibile: cu o simpla miscare a degetelor, vor putea raspunde la telefon sau porni o prezentare Power Point.
 

5. Cadillac Super Cruise - Masina care se conduce singura
O alta surpriza in materie de tehnologie va fi Cadillac Super Cruise, un automobil ce va folosi o tehnologie ce va permite monitorizarea soselei, atat in lateral, cat si in fata. Soferul va putea ridica mainile de pe volan atunci cand se afla in trafic sau cand masina se deplaseaza singura pe o sosea. GM a anuntat ca va folosi aceasta tehnologie in viitor.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016