Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce inseamna sa fii conectat la tehnologie in secolul al 21-lea?

Tags: conectare, tehnologie, societate, oameni

Tehnologia a schimbat modul in care interactionam cu ceilalti si cu noi insine. Va redau un scenariu care s-ar putea sa vi se para familiar: iesiti in oras cu un prieten vechi, unul pe care nu l-ati vazut de multa, multa vreme. Radeti, va simtiti bine, dar ceva nu este in regula. Va simtiti coplesiti de nevoia de a va lua inteligentul telefon in mana si de a va verifica e-mail-ul.
Acesta este si firul rosu pe care-l urmareste Tiffany Shlain intr-un documentar cu titlul "Conectat" care va aparea anul viitor si care vorbeste despre evolutia comunicarii umane si despre cum ne-a schimbat tehnologia viata, in bine sau in rau. 
 
Pentru a-i face pe oameni sa constientizeze schimbarea, autoarea filmului se foloseste de evenimente din viata personala. In acest fel vrea sa-i faca pe oameni sa reactioneze, sa-si spuna propriile povesti si sa intre pe pagina de Facebook creata in acest scop care a si adunat vreo 8.000 de abonati, oameni care vorbesc despre felul in care conectarea la tehnologie i-a schimbat.

Solutii: o perioada sabatica de "de-conectare", de "scoatere din priza". Ideea nu este una noua, ci este, de fapt, o reluare a tematicii unui scurt-metraj prezentat la muzeul Guggenheim in cadrul unei expozitii dedicate YouTube, de anul trecut: Yelp

Societatea noastra este supraconectata ceea ce poate avea consecinte nefaste atat la nivel individual, cat si global. Totodata, aceleasi conexiuni pot fi instrumentele salvarii noastre, deoarece constientizarea interdependentei poate da nastere conversatiilor care atrag schimbarea.

Aceasta este si unul dintre conceptele atat de vehiculate de miscarea Occupy Wall Street.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016