Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce li se intampla clientilor Ikea nemultumiti sau teoria conspiratiei corporatiste

Tags: ikea, clienti nemultumiti, politie secreta, bani, rasism

Compania suedeza Ikea este acuzata ca si-ar fi spionat angajatii si clientii care au depus plangeri, mituind, in acest scop, politisti pentru a avea acces la dosare clasificate, scrie Daily Mail.
Zvonurile au in vedere reprezentantele din Franta, unde se presupune ca oficialii companiei au platit firme private de detectivi pentru a verifica cazierul si eventualele legaturi politice ale peste 200 de persoane. Potrivit saptamanalului francez "Le Canard Enchaine", Ikea a platit cam 80 de euro pentru fiecare dintre dosarele extrase din arhiva politiei franceze. 

"S-au cerut informatii in legatura cu 200 de persoane, inclusiv cazierele acestora, acte de inregistrare a diferitelor proprietati si posesiuni, cat si diferitele afilieri cu partide politice", precizeaza sursa citata. Aparent, persoanele luate in vizor de Ikea ar fi fost implicate intr-un scandal datand din 2003.

Ce au facut suedezii cu dosarele? Au stabilit care dintre angajati trebuie concediati si cu care dintre clienti trebuie sa-si rezolve disputele. Publicatia franceza a mentionat ca, daca se dovedeste vina conducerii Ikea in accesarea ilegala a acestor acte, atunci concernul suedez risca o amenda de 300.000 de euro, iar cei implicati - pana la cinci ani de inchisoare.


Security staff at Ikea in France paid for criminal record and background checks on staff and customers, it has been claimed

"Dezaprobam vehement aceste practici ilegale care reprezinta un afront la valorile companiei, cum ar fi respectul la viata privata a persoanelor", a comentat un purtator de cuvant al companiei, care nu a confirmat, dar nici nu a negat acuzatiile care i se aduc firmei. A promis insa ca se va porni o investigatie, pentru a se gasi originea acestor zvonuri.

Nu este pentru prima dat cand compania este criticata din cauza metodelor de securitate folosite. In 2010, a aparut o carte intitulata "Adevarul despre IKEA" care spunea acuza negru pe alb compania de "rasism si nepotism", precizand ca metodele de supraveghere a personalului sunt demne de politia secreta Stasi.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016