Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce semnifica Ziua Recunostintei pentru americani

Tags: ziua recunostintei, sarbatoare nationala a sua, curcan, recunostinta

Pentru milioane de americani, Ziua Recunostintei inseamna o zi speciala, petrecuta alaturi de familie si prieteni dragi, care se strang la masa si isi arata aprecierea pentru recolta bogata din ultimul an.
Ziua Recunostintei se sarbatoreste in a patra zi de joi din luna noiembrie, in urma unei rezolutii adoptate de Congres, care a declarat aceasta zi in mod oficial sarbatoare nationala a SUA.

Aceasta sarbatoare ii aduna pe toti membrii familiei la un loc, ceea ce determina majoritatea companiilor sa declare zile libere atat joi, cat si vineri, pentru a permite angajatilor sa petreaca alaturi de rudele lor.

Iata ce reprezinta Ziua Recunostintei pentru americani:

1. Sarbatoarea produselor alimentare

Ziua Recunostintei este sarbatoarea care, mai mult decat oricare alta, incepe si se incheie cu mancare. Curcan, cartofi, porumb si diverse umpluturi, toate reprezinta sinonime ale acestei zile.

2. Arata-ti recunostinta ajutandu-i pe ceilalti

Este simplu sa te bucuri de o zi libera petrecuta alaturi de familia ta si bucurandu-te de cele mai delicioase gustari, insa trebuie sa te gandesti si la cei nevoiasi. Multi dintre americani isi rezerva putin din timpul lor in aceasta zi pentru a ajuta familiile care nu au ce sa puna pe masa de Ziua Recunostintei sau le invita chiar sa petreaca impreuna.

3. Familia include si prietenii

De Ziua Recunostintei este important sa fii recunoscator. De aceea, multi americani prefera sa petreaca alaturi de prieteni si nu de familie sau de ce nu, sa adune ambele grupuri la un loc.

4. Agitatie

Pentru a se pregati pentru aceasta zi, americanii sunt intr-o agitatie continua, pentru a gasi cel mai potrivit curcan si cele mai bune placinte, sosuri si umpluturi pe care sa le puna pe masa.

5. Calatorii

Multi dintre americani trebuie sa mearga in alte orase pentru a petrece alaturi de familia lor, iar altii care s-au plictisit de aceasta traditie profita de cele doua zile libere si pleaca intr-o excursie de relaxare. Orice ar alege, toti americanii au ceva de facut in aceasta zi speciala.

Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 3.5 din 5 - 8 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016