Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cele mai scurte saptamani de lucru din lume

Tags: marketing, ore de lucru, angajat, norvegia, cedo, olanda, mame

Americanii lucreaza, in medie, 38 de ore pe saptamana. In alte parti se munceste mai putin. Iata un top al tarilor industrializate unde angajatii stau putin pe la birou, conform CNN Money.
Olanda
 
Medie ore de lucru pe saptamana: 29
Media salariu anual: 47.000 de dolari
 
In Olanda, este aproape standard ca saptamana de lucru sa fie de patru zile, mai ales in randul mamelor proaspat intoarse la munca. Aproximativ 86% dintre mamele cu contract de munca au lucrat 34 de ore sau mai putin in fiecare saptamana a anului trecut, conform statisticilor guvernului olandez. Cat despre tati, aproximativ 12% au avut saptamana de lucru redusa.
 
Legea olandeza ii apara pe cei care isi iau program de lucru part-time, mentinandu-le tariful platii pe ora, bonusurile de sanatate si celelelte beneficii.
 
In genere, norma de lucru medie in Olanda este cea mai mica din randul tarilor industrializate, conform CEDO.
 
Danemarca
 
Medie ore de lucru pe saptamana: 33
Media salariu anual: 46.000 de dolari
 
Danemarca are o cultura a muncii similara cu cea a celorlalte tari din Scandinavia. Programul de lucru flexibil este des intalnit in aceasta tara. Danezii au dreptul la cel putin cinci saptamani de concediu platit pe an. 
 
Norvegia
 
Medie ore de lucru pe saptamana: 33
Media salariu anual: 44.000 de dolari
 
Legile in domeniu ale Norvegiei sunt printre cele mai generoase din lume, oferindu-le angajatilor un minimum de 21 de zile de concediu platit pe an si oferindu-le parintilor cu copii mici oportunitatea de a-si reduce numarul de ore de lucru.
 
In plus, concediul de maternitate se extinde la pana 43 de saptamani de plata integrala sau 53 de saptamani la plata redusa.
 
Irlanda

Medie ore de lucru pe saptamana: 34
Media salariu anual: 51.000 de dolari
 
Media orelor de lucru pe saptamana in Irlanda a sczaut considerabil in ultimii 30 de ani. In 1983 era de 44 de ore si a ajuns, in 2012, la 34 de ore.
 
Germania
 
Medie ore de lucru pe saptamana: 35
Media salariu anual: 40.000 de dolari
 
Programul de lucru part-time a devenit un lucru comun in Germania si, in 2012, aproximativ 1 din 4 angajati au jumatate de norma.
 
In Germania se poate vorbi despre o situatie speciala, caci, in timpul crizei economice, si-a incurajat forta de munca sa-si ia program de lucru scurtat, pentru a se evita concedierile masive.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.6 din 5 - 5 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016