Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cinci esecuri si trei succese tehnologice ale lui 2011

Tags: esecuri, succese tehnologice, 2011, google, siri, android, kindle, kinect

Anul 2011 a fost unul in care s-au lansat foarte multe produse si tehnologii. Nu toate s-au bucurat insa de succes. Va oferim in continuare, via PC World, o selectie a celor mai rasunatoare esecuri si succese in plan tehnologic.
 Esecuri tehnologice

1. BlackBerry PlayBook
Tableta a fost lansata in aprilie: lipsa accesului la e-mail, a unui calendar, dar si imposibilitatea de a avea aplicatia de contacte au afectat serios vanzarile. Pretul actual al tabletei este de 200 de dolari.
 
 

2. Google Chromebooks
Chiar daca asteptarile au fost mari, Google Chromebooks a reusit sa dezamageasca imediat din cauza functionalitatii limitate. Acestea au inceput sa fie vandute in luna iunie, iar vanzarile globale sunt absolut rusinoase.
 
 

3. Tabletele cu Android
 Acer, Asus, Motorola si Samsung au vandut, in SUA, aproximativ 500 de mii de unitati Android, din ianuarie pana in octombrie, potrivit NPD Group. La nivel mondial, Apple a reusit sa vanda singur, doar in ultimul trimestru, 11,2 milioane de tablete.
 


4. Televiziunea 3D
Desi acum cativa ani entuziasmul legat de aceasta tehnologie era unul foarte ridicat, in prezent aceasta nu se mai bucura de acelasi succes. Potrivit unui studiu de cercetare al companiei SNL Kagan, putini sunt cei dispusi  sa achite un pret premium pentru a purta ochelari 3D in timp ce se uita la televizor. Ba mai mult, continutul ce poate fi vizionat 3D este unul foarte limitat.
 


5. Google TV
Chiar daca Google TV a fost lansat in 2010, esecul a devenit vizibil abia anul acesta, cand Logitech a anuntat pierderi de aproape 100 de milioane de dolari din cauza vanzarilor slabe. Logitech a fost nevoit sa reduca pretul de la 300 de dolari la doar 100 de dolari.
 

  

Succese tehnologice

 
1. Apple Siri
 Siri este asistenta personala de pe iPhone 4S, dispozitiv controlat exclusiv prin intermediul comenzilor vocale. Spre deosebire de software-ul traditional de recunoastere a vocii, care mizeaza de regula pe comenzi predefinite de utilizator, Siri are pretentia de a recunoaste vorbirea naturala a omului si de a raspunde, intr-un fel sau altul, la aproape orice intrebare. Practic, cu Siri poti vorbi la fel cum vorbesti cu orice alta persoana.
 


2. Amazon Kindle Fire
 
Pretul scazut (199 de dolari), dar si aplicatiile numeroase au facut din Kindle Fire o adevarata ispita pentru cei care isi doresc o tableta, dar nu sunt dispusi sa cheltuie foarte multi bani.
 


3. Xbox 360 and Kinect
 
Acest device s-a vandut in 10 milioane de exemplare doar anul acesta. Xbox 360 and Kinect este, de altfel, cel mai rapid vandut gadget, conform celor de la Guiness.
     
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016