Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cu documentele la purtator: Google a lansat serviciul Drive

Tags: google, google drive, documente, fisiere online

Cei care nu au laptopul la indemana ori cei care-si uita mereu stick-ul de memorie acasa, pot de astazi sa-si acceseze documentele personale de oriune. Asta pentru ca Google a lansat serviciul Google Drive.
Google Drive este serviciul unde se pot crea, partaja, colabora si pastra toate documentele utilizatorilor pentru ca ei sa le poata accesa de oriunde.

Noul serviciu a inghitit practic cu totul Google Docs, dar asta inseamna ca se poate lucra in timp real pe documente si prezentari impreuna cu partenerii sau colegii de serviciu. Odata partajat continutul cu alte persoane, utilizatorul poate adauga si raspunde la comentariile aferente, indiferent ca este vorba despre un fisier in format PDF, o fotografie sau un video. De asemenea, sistemul va transmite notificari utilizatorilor de fiecare data cand este adaugat un nou comentariu.

Una dintre optiunile foarte interesante ale serviciului Drive este etichetarea inteligenta. Aceasta ofera posibilitatea de a eticheta documente salvate pe propriul disc virtual. Astfel, daca ai incarcat o fotografie cu turnul Eiffel din Paris, urmatoarea data cand vei cauta pe Google turnul, fotografia respectiva va aparea printre rezultate.

Google Drive beneficiaza si de un sistem de recunoastere a imaginilor, care va face ca fotografiile dintr-o vacanta in Egipt sa apara printre rezultatele cautarii dupa locurile vizitate.

Folosindu-se de tehnologia Optical Character Recognition (OCR), Drive poate recunoaste si textele din cadrul documentelor. Asta inseamna ca, daca printre documentele salvate se afla, de exemplu, o pagina scanata dintr-o carte si se efectueaza cautari dupa anumite cuvinte, sistemul va putea identifica cuvintele cautate in pagina respectiva.

In ceea ce priveste accesarea fisierelor, serviciul poate deschide o varietate larga de tipuri, mai exact 30 la numar. Iar acest lucru este valabil indiferent daca exista sau nu instalat programul corespunzator pentru a-l deschide. Printre astfel de tipuri de fisiere se afla cele PDF, filmulete HD sau imagini provenite din programe ca Illustrator si Photoshop.

Google Drive poate fi instalat atat pe sistemele de operare ale Microsoft, cat si pe cele ale Apple, dar poate fi folosit si prin intremediul unor aplicatii disponibile pentru telefoane si tablete cu sisteme Android.

Google ofera fiecarui utilizator un spatiu de stocare gratuit de 5GB. Cei care au nevoie de mai mult, pot opta contra cost intre mai multe dimensiuni de stocare.
Autor: Lacramioara Vidru


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016