Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Google a eliminat mai multe aplicatii din Play Store

Tags: google, google play store, aplicatii play store, play store romania, eliminare aplicatii play store

O serie noua de aplicatii au fost eliminate sau vor fi eliminate in viitor din magazinul virtual al Google pentru Android.
Conform informatiilor furnizate de gigantul tech american, urmatoarele vor fi eliminate din Play Store fara posibilitatea de a mai aparea la o data ulterioara in magazin:
  • aplicatii care mineaza criptomonede
  • aplicatii care vand arme si accesorii pentru arme
  • aplicatii care ii pot pacali pe minori sa descarce aplicatii dedicate adultilor
  • aplicatii create doar sa faca anunturi publicitare
  • aplicatii care au fost dezvoltate folosind intrumente de generare automata a lor sau sabloane

Acesta ultima categorie de aplicatii (cei care folosesc sabloane si instrumente automate) va fi eliminata pentru a reduce numarul de aplicatii care fac spam. Insa, techcrunch.com noteaza ca masura similara introdusa de Apple anul trecut, in decembrie, a starnit numeroase controverse in conditiile in care multe magazine online si afaceri mici, ONG-uri si alte organizatii folosesc astfel de template-uri pentru a-si face aplicatii, pentru ca multe nu isi permit sa investeasca in dezvoltarea si design-ul unor aplicatii noi.

Intre timp, Apple si-a revizuit politica astfel incat sa nu fie afectati doar dezvoltatorii care vor sa faca spam in App Store cu mai multe copii ale unui anumit tip de aplicatie. 

Google a subliniat ca va incerca sa nu repete aceeasi greseala cu noua lor politica de restrictionare in Play Store: "Aplicatiile create de un instrument automat, de servicii de asistenta sau cu ajutorul unor sabloane si publicate in Google Play de operatorii unor astfel de servicii in numele altor persoane sunt interzise. Astfel de aplicatii vor fi acceptate doar in cazul care sunt publicate de un contul unui dezvoltator inregistrat individual si care apartine utilizatorului intrumentului automat, nu al serviciului care opereaza astfel de instrumente.", au spus oficialii companiei.

In Play Store puteau fi gasite la finele lui 2017 peste 3,5 milioane de aplicatii. Pana acum au fost eliminate aproape 700.000.
Autor: Florin P. Amariei


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016