Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

GOOGLE: Daca folosesti Gmail, nu ai dreptul legitim la intimitate

Tags: marketing, google, intimitate, gmail

O instanta din Statele Unite a decis ca cei care folosesc Gmail nu trebuie sa se astepte sa le fie respectata intimitatea, relateaza Business Insider. Este vorba de o decizie luata intr-un proces intentat lui Google de cativa utilizatori ai serviciului sau de email care s-au revoltat in legatura cu chestiunea intimitatii.
In cadrul procesului, avocatii gigantului IT au amintit de un precedent din anul 1979 cand s-a hotarat ca eci care cedeaza de buna voie informatii catre terti nu au dreptul sa le mai considere private.
 
Faptul ca Google poate oricand accesa email-urile utilizatorilor este cunoscut si a fost admis public de fostul director executiv al companiei, intr-un interviu pentru canalul american de televiziune CNBC. „Daca ai ceva ce nu vrei ca lumea sa stie, poate ca, in primul rand, nu ar trebui sa povestesti despre el”, a spus Eric Schmidt, actualul presedinte executiv al companiei, in 2009.
 
V-am trezit apetitul pentru declaratii socante? Va mai dam una: „Daca nu va convine faptul ca va filmam locuinta, puteti sa va mutati”, a spus, pentr CNN, seful Google. Sau: „Daca ne uitam la mesajele tale si la locul in care te afli si folosim inteligenta artificiala, putem prezice unde doresti sa mergi. (...) Arata-ne 14 poze de-ale tale si iti vom spune cine esti. Crezi ca nu gasim 14 poze cu tine pe internet?”.
 
Sa nu uitam faptul ca serviciul Gmail este folosit de 400 de milioane de oameni.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016