Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

INCREDIBIL: Copy si Paste au pus bazele unei noi religii

Tags: copy, paste, religie, kopimism, cult, isak gerson

Suntem atat de familiarizati cu internetul si cu partajarea informatiilor de orice fel, incat ne-ar fi greu sa incetam a lucra cu ele. Sunt insa unele persoane pentru care aceste lucruri au devenit de-a dreptul sacre, asa incat au creat in jurul lor un veritabil cult.
Poarta numele de Kopimism si, oricat de ciudat ar parea, este o noua religie ale carei simboluri sfinte sunt CTRL+C si CTRL+V, adica operatiile efectuate din tastatura pentru „copy” si „paste”. Fundamentul doctrinei sta in credinta ca partajarea si copierea informatiilor pe internet este un act sacru.
 „Pentru Biserica Kopimista, informatia este sfanta, iar copierea ei este sacra. Informatia in sine este valoroasa, iar aceasta valoare poate fi sporita prin copiere. De aceea, copierea informatiilor este centrul organizatiei si membrilor ei”, se arata pe site-ul organizatiei.

Biserica Kopimista a fost fondata in 2010, in Suedia, de catre Isak Gerson, un student la filosofie in varsta de doar 19 ani. De la infiintarea sa si pana acum, biserica si-a triplat numarul de membri, de la 1.000 la 3.000, toti sperand sa obtina un singur lucru: copierea informatiilor fara niciun fel de restrictii.
Daca pentru restul lumii acest cult religios pare amuzant, pentru autoritatile din Suedia el este cat se poate de serios, atat de serios incat a fost recunoscut prin lege. Dupa multiple incercari si cereri respinse, Isak Gerson a reusit in cele din urma sa obtina recunoasterea Kopimismului ca religie. Chiar si asa insa, copierea informatiilor protejate de drepturile de autor ramane interzisa.
Daca s-a reusit totusi intemeierea unei religii a copiatului, probabil in curand marele Google va fi ridicat la rang de zeu.
Autor: Lacramioara Vidru


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016