Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

La ce e bun internetul in Romania

Tags: internet romania, acces la internet, eurostat, utilizare internet romania

In principiu, la informare, intrucat in Romania, 73% din utilizatori folosesc Internetul pentru a citi stiri si ziare online, potrivit celor mai recente date Eurostat. Apoi, e bun la socializare, una online, desigur - 48% dintre utilizatorii romani posteaza mesaje in retelele de socializare, iar 24% folosesc servicii legate de calatorii. Alti 8% folosesc serviciile de internet banking si 9% folosesc Internetul pentru crearea unui website sau a unui blog.
In 2012, la nivelul Uniunii Europene, cele mai utilizate servicii de Internet au fost trimiterea si primirea email-urilor (89% din utilizatori), dar si cautarea de informatii despre bunuri si servicii (83% din utilizatori). In plus, s-au extins si alte activitati in randul utilizatorilor din UE: 61% citesc stirile online, 54% folosesc serviciile de internet banking, 52% posteaza mesaje in retelele de socializare si 50% folosesc servicii legate de calatorii. 

Desi am fi tentati sa credem altfel, Romania este pe ultimul loc in UE in ceea ce priveste accesul la internet, doar 50% dintre gospodariile autohtone fiind conectate la Internet in banda larga. Asta in conditiile in care in Suedia procentul este de 87%.
In plus, Romania este pe penultimul loc la nivelul Uniunii in ceea ce priveste gospodariile cu acces la internet (54%), un grad de acces mai mic fiind inregistrat doar in Bulgaria (51%).

Totusi, in perioada 2006 - 2012 procentul gospodariilor cu acces la Internet a crescut in statele membre, in cazul Romaniei fiind vorba de un avans de la 14 la 54%. Situatia este similara si in cazul gospodariilor cu acces la Internet in banda larga, in cazul Romaniei fiind vorba de o crestere de la 5 la 50%. 


Autor: Lacramioara Vidru


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016