Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

La ce sa te astepti in prima zi de lucru la Apple

Tags: apple, angajat, prima zi de lucru, secrete

Daca esti proaspat angajat la Apple, te incearca, cu siguranta, un amestec de sentimente: emotii, nerabdare, uimire, intimidare. Cel putin asta aflam din cartea lui Adam Lashinsky, "Inside Apple" (Secretele Apple, tr.n.).
Indoctrinarea Apple inspre asumarea cultului secretizarii incepe chiar inainte ca o persoana sa fie angajata propriu-zis. Posibil viitorul angajat trece printr-o serie lunga de interviuri. In timpul acestui proces, isi face o idee despre fisa postului si despre ceea ce-i rezerva viitorul, dar, in realitate, inca poarta ochelari de cal. Apple nu are incredere in nimeni inainte ca persoana respectiva sa semneze contractul.

In ziua unu, nou angajatii afla ca lucreaza pentru o companie care este diferita de toate locurile de munca pe care le-au frecventat inainte. Apple isi construieste permanent propriul cult si nu le acorda nou venitilor prea multe informatii.

Lunea este intotdeauna prima zi de lucru pentru cei abia intarti pe portile Apple, cu exceptia faptului cand se intampla sa fie sarbatoare legala. Programul de "orientare in spatiu" dureaza jumatate de zi si incepe prin inmanarea unui cadou standard care include abtibilduri cu logo-ul companiei, formulare de angajare si un tricou pe care scrie "Promotia lui (anul in care te-ai alaturat echipei)".

Nou angajatii primesc si un iMac nedesfacut din tipla, pe care trebuie sa-l formateze singuri, fara sprijin din partea echipei tehnice. Apple presupune ca, daca ai suficient creier sa fii selectat, te vei descurca bine de unul singur sa te conectezi la servere.

De fapt, este vorba si de o alta strategie la mijloc: vei fi nevoit sa intri in contact cu cei cu state vechi, caci le vei cere ajutorul.

Tot in prima zi, vei vorbi si cu seful Securitatii care predica secretomania. Li se spune celor care abia deschid ochii spre lumea Apple, ca orice informatie despre produsele aflate in lucru valoreaza milioane pe piata. Orice scapare, voluntara sau nu, atrage concedierea imediata.

Exista un singur pranz gratuit: cel din prima zi. Cartea "Inside Apple", ne ofera un neasteptat bilet de intrare intr-un fel de Fabrica de Ciocolata a lui Wonka.
 
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 1 comentarii

point 31-Ian-2012 09:51:30
Internetul ne tenteaza sa aderam la el si apoi vrea sa stie tot despre noi cum gandim si cum sa ne controleze. RUSINEEE CELOR BOGATI SI PROSTI

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016