Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Lectie Asa nu: Cum sa nu comiti o crima

Tags: crima, dovezi, internet, facebook, mesaje text, criminali

De obicei, ne imaginam criminalii ca fiind niste fiinte lipsite de constiinta si de scrupule, care planuiesc in detaliu crima perfecta si cel putin se straduiesc sa nu lase nicio urma. Insa un cuplu din Florida va intra probabil in Cartea Recordurilor pentru cantitatea enorma de dovezi incriminatoare lasate in urma dupa savarsirea unei crime.
Cei doi criminali, James Ayers (32 de ani) si Nicole Okzersik (23 de ani), au ucis o tanara de 19 ani prin strangulare. Din fericire, vor petrece multi ani dupa gratii, deoarece nici macar nu au incercat sa ascunda dovezile lasate pe internet.
 
Acestia au facut atat de multe greseli in mediul online, incat aproape ca ne apuca rasul. Spre exemplu, in dimineata savarsirii crimei, femeia a efectuat urmatoarele cautari pe internet: "cum sa faci pe cineva sa lesine", "cum sa omori pe cineva in somn", "cum sa sufoci pe cineva" si "cum sa otravesti pe cineva". Mai mult decat atat, aceasta a deschis chiar un forum cu titlul "Poti sa omori pe cineva in somn si nimeni sa nu banuiasca ca a fost crima".
 
Sigur, aceste cautari sunt incriminatorii in sine, insa cuplul a fost si mai nesabuit de atat. Cei doi au facut schimb de mesaje text prin care incercau sa stabileasca ce sa faca cu victima lor deja moarta. Si la doar cateva ore dupa savarsirea crimei, cei doi au postat poze pe Facebook in care erau infatisati distrandu-se intr-un bar.
 
Cuplul de criminali a fost arestat dupa ce barbatul i-a povestit in detaliu unui coleg de munca cum a savarsit crima, fiind apoi descoperite toate dovezile lasate pe internet. Marea greseala a acestora a fost ca nu au stiut ca atunci cand comunici ceva in mediul online, mai devreme sau mai tarziu acel lucru va fi descoperit. Nu ai cum sa-ti ascunzi urmele.



Sursa: Gizmodo via New York Daily News
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.38 din 5 - 4 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 1 comentarii

camellyia 11-Iun-2012 09:29:04
Scuze, dar oare acest articol este un subiect de business ?!?

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016