Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Lucruri pe care McDonald's nu ar vrea sa le stii

Tags: marketing, mcdonald's, salata, copii, jucarii, vanzari

Cine merge la McDonald's sa cumpere salate? E o intrebare pe care multa lume si-o pune si, dupa cum era de asteptat, raspunsul este aproape nimeni, relateaza Huffington Post.
Don Thompson, CEO, a admis saptamana trecuta ca salatele ajung la doar 2-3% din vanzarile lantului de restaurante fast-food. McDonald’s si-a promovat intens salatele in ultimii ani, in incercarea de a asocia brandul cu un stil de viata mai sanatos.
 
Iata si o lista de alte lucruri pe care brandul ar prefera sa le uitam:
 
Salariatii de rand au salarii foarte mici in comparatie cu directorii. Anul trecut si anul acesta, angajatii au facut de multe ori greva, cerand o marire.
 
Are un marketing care vizeaza copiii, vezi Happy Meal-ul, pentru a-si creste de mici clientii. Compania vinde anual jucarii in valoare de 1,5 miliarde de dolari.
 
McDonald’s a fost acuzat de distrugerea padurii tropicale. In 2006, Greenpeace a acizat McDonald’s de contributia la distrugerea padurii tropicale, pentru ca utiliza boabe de soia culese din zone protejate pentru a hrani puii pe care-i folosea la prepararea produselor. Situatia s-a schimbat intre timp, caci brandul sulege soia din zonele defrisate acum.
 
Cafeaua sa este atat de fierbinte incat provoaca rani serioase. Unul din cele mai mari scandaluri din istoria McDonald’s este procesul intentat impotriva sa, in 1992, de Stella Liebeck care a suferit arsuri de gradul trei dupa ce si-a varsat cafeaua. Daunele platite s-au ridicat la jumatate de milion de dolari, dar astfel s-a dat liber la intentatul de procese impotriva McDonald’s.
 
Vanzarile sale nu mai sunt ce au fost odata. In luna august a anului trecut, McDonald’s a declarat ca vanzarile sale au scazut pentru prima data din 2003 incoace. Lantul de restaurante fast-food continua inca sa se zbata.
 
In 2012, McDonald’s a fosta cuzat ca foloseste carne de pui expirata adusa din China (in Statele Unite).
 
McDonald’s refuza sa evalueze impactul asupra obezitatii infantile, in ciuda faptului ca a fost acuzat ca este un contributor major la epidemie.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016