Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

McDonald's testeaza un spray invizibil ce prinde hotii cu ADN-ul

Tags: mcdonald's, adn, spray adn, infractiuni

Securitatea este o problema majora pentru magazinele si restaurantele care sunt deschise nonstop sau pana tarziu in noapte. Nu este asadar nicio supriza ca McDonald's incearca sa lupte cu hotia, informeaza The Daily Telegraph.
Surprinzatoare este totusi metoda aleasa. Restaurantele McDonald's din Australia testeaza un spray cu ADN invizibil care ajuta la prinderea hotilor. Este vorba de AND sintetic compus din 60 de cromozomi si complet nontoxic.

A fost creat in Marea Britanie unde a fost si testat, de un politist si un chimist. Functioneaza? The Daily Telegraph raporteaza ca, odata ce exista o incalcare a perimetrului, spray-ul high-tech se declanseaza, eliberand in aer o o solutie sintetica, invizibila, unica fiecarui loc in parte.

De aici si denumirea ce include ADN. Solutia ramane pe hainele atacatorului pana la sase luni si pe piele pana la doua saptamani. Politia poate atunci sa foloseasca lumina UVA pentru a depista infractorii. 

Poate ca aceasta este mai mult o metoda de prevenire, de indepartare prin speriere a posibililor atacatori. Spray-ul nu si-a demonstrat inca valorea, desi este marketat cu o putere de reducere a infractiunilor cu pana la 85%.
 
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016