Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Noi iti spunem de ce ai ratat ultimul inteviu

Tags: interviu, angajator, candidat, slujba

Ati auzit probabil despre faptul ca, daca va dati cu prea mult parfum, va aruncati in aer sansele de a fi angajat. Nu numai ca mirosul prea puternic distrage atentia, dar intervievatorul poate fi alergic la parfum si, din timpul interviului, sa-si aminteasca numai disconfortul si stranuturile repetate, iara nu CV-ul excelent al candidatului.
Exista nenumarate alte moduri prin care putem gresi la un interviu. Asadar, daca vreti sa primiti o slujba, nu faceti urmatoarele lucruri:
 
Nu va imbracati inadecvat. Eticheta se aplica mai ales in cazurile extreme, cand va imbracati prea neoficial, prea degajat, sau prea rigid. In general, nu dati gres cu un costum. Dar si aceasta regula variaza in functie de slujba, de companie si de domeniu. Daca nu merge un costum, atunci luati un calcul sa fiti un pic "mai bine imbracati" decat intr-o zi obisnuita la birou.
 
Nu fiti ingamfati. In mod evident, angajatorul este interesat de dumneavoastra, altfel nu v-ar fi chemat la interviu. In orice caz, asta nu inseamna ca trebuie sa aduceti in discutie alte interviuri sau oferte. O sa dati dovada de lipsa de profesionalism, desi multi candidati cred ca vor impulsiona dorinta celui din fata lor de a-i angaja.
 
Evitati sa pareti agitat sau nepregatit. Intotdeauna, repetam, intotdeauna, cautati informatii despre organizatia spre care va indreptati pentru a fi intervievati. E bine sa cunoasteti macar lucrurile elementare despre domeniul ei de activitate, principalii clientii etc. Veti evita astfel sa va simtiti mic, mic de tot, cand intervievatorul va dori sa afle ce stiti despre companie.
 
Nu va lasati mintea sa zburde libera. Ascultarea este o parte vitala a unui interviu. Nu va duceti acolo doar sa vorbiti despre dumneavoastra, ci si sa invatati ce inseamna organizatia respectiva si daca va potriviti. Veti intelege mai bine intrebarile intervievatorului daca ascultati activ si va lasati ghidati de sugestiile nonverbale in timpul raspunsurilor.
 
Nu evitati contactul vizual. Ati vorbit vreodata cu cineva care evita sa va priveasca in ochi? Este suparator, asa-i? Psihologic vorbind, daca evitati contactul vizual, inseamna ca ascundeti ceva, iar asta nu este impresia pe care vreti s-o lasati in timpul unui interviu. Asta nu inseamna ca trebuie sa va holbati, ci sa incercati sa creati o conexiune cu intervievatorul.

 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016