Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Numarul conexiunilor la Internet a crescut cu aproape 20%

Tags: conexiuni internet, acces la internet romania, internet mobil

Accesul la internet, fie el fix sau mobil, tinde sa nu mai fie doar un deziderat, ci o necesitate. Iar asta se vede inclusiv din evolutia numarului de conexiuni existente, care este in crestere.
Numarul conexiunilor active de acces la internet in banda larga furnizate la puncte fixe si mobile a atins 12,9 milioane la sfarsitul lunii iunie, in crestere cu 19,4% fata de finele anului 2011, potrivit datelor Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM).
 
Numarul total de conexiuni mobile a atins valoarea de 6,9 milioane, in urcare cu 63,8% fata de finalul anului 2011 si aproape dublu fata de valoarea inregistrata la jumatatea anului 2011. Dintre acestea, 5,6 milioane de conexiuni sunt utilizate prin intermediul telefoanelor mobile, iar 1,3 milioane de conexiuni prin intermediul modemurilor/cardurilor/dispozitivelor USB.
 
In ceea ce priveste numarul total de terminale/cartele SIM care permit accesul la internet prin intermediul tehnologiior 3G, acesta era de aproximativ 7,4 milioane.
 
"Exista un interes din ce in ce mai crescut al romanilor pentru internet mobil, acest lucru fiind indicat de evolutia spectaculoasa inregistrata in ultima perioada de numarul de conexiuni folosite prin intermediul telefonului, cu plata unei sume de bani lunare. Practic, intr-un an de zile, numarul total de conexiuni active de acces la internet in banda larga la puncte mobile aproape s-a dublat", explica presedintele ANCOM, Catalin Marinescu, citat de Medifax.
 
De asemenea, numarul conexiunilor de acces la puncte fixe a depasit 3,4 milioane, inregistrand o crestere semestriala de 4,1% si, respectiv, de 9,1% la nivel anual.
 
Rata de penetrare a conexiunilor de internet la puncte fixe, la 100 locuitori a atins nivelul de 18% la jumatatea acestui an, in timp ce rata de penetrare la 100 gospodarii a crescut la 44%.
 
In prima jumatate a anului 2012 s-a constatat o crestere mai accentuata a numarului de conexiuni instalate in mediul rural pana la aproape 0,8 milioane de conexiuni (+11,7% semestrial, respectiv +26,4% anual), in timp ce, in mediul urban, numarul conexiunilor a inregistrat o crestere de 2% la nivel semestrial si, respectiv, de 4,8%, la nivel anual, pana la 2,6 milioane conexiuni.
Autor: Lacramioara Vidru


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016