Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ole, ole, ACTA nu mai e!

Tags: acta, parlament european, internet, tratatul acta, acta respins

Dupa proteste online si offline, dupa dezbateri aprinse si opinii taioase, controversatul proiect ACTA, cunoscut si sub numele de Acordul Comercial de Combatere a Contrafacerii, si-a dat obstescul sfarsit. Chiar in Parlamentul European.
Forumul ales al Uniunii Europene a decis odata si pentru totdeauna soarta tratatului ACTA, respingand documentul si anuland astfel posibilitatea Comunitatii Europene de a-l ratifica.

Parlamentul European a respins textul cu 478 la 39 de voturi, in conditiile in care 165 de eurodeputati s-au abtinut, noteaza gandul.info. Decizia vine insa in contradictie cu opinia Comisiei Europeane, care dorea semnarea textului in numele apararii intereselor economice ale firmelor victime ale pirateriei si contrafacerii.

Aprobarea ACTA ar fi facilitat guvernelor accesul la informatiile utilizatorilor de internet, in incercarea lor de a depista persoanele care comercializeaza bunuri si medicamente contrafacute si site-urile al caror continut incalca drepturile de autor.

Tratatul a fost semnat in ianuarie de 22 din cele 27 de Guverne din cadrul Uniunii Europene, dar si de catre Statele Unite, Japonia, Canada, Australia, Noua Zeelanda, Singapore, Coreea de Sud, Elvetia, Mexic si Maroc.

Votul din Parlamentul European are loc dupa trei ani de la mobilizarea celor care au denuntat constant proiectul ACTA. Sute de mii de persoane au manifestat impotriva acordului, iar 2,8 milioane de oameni au semnat o petitie impotriva documentului.
Autor: Lacramioara Vidru


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016