Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Patru lucruri pe care trebuie sa le faci, daca nu obtii un job

Tags: job, slujba, interviu, angajator, set de abilitati

Iata cum arata o zi grozava pentru oricine este in cautarea unei slujbe: suna firma de recrutare sau chiar posibilul angajator pentru a te anunta ca un nou post este disponibil. Asculti detaliile legate de slujba si te gandesti ca este exact ceea ce cautai. Te duci la interviu, de dai de trei ori peste cap si te faci zmeu si pleci, convins ca te vor suna imediat. Doua zile mai tarziu afli ca au ales un alt candidat. Poftim?
Majoritatea celor care cauta o slujba sunt dezamagiti, dar dau apoi din umeri si cauta o alta slujba. Stai un pic! Daca nu obtii slujba dorita este inca o sansa de a pune piciorul in calea usii unor viitoare oportunitati, plus o ocazie de a invata mai multe despre tine insuti ca posibil candidat. Daca nu ai pus mana pe job-ul dorit, fa urmatrii pasi si atrageti soarta de partea ta.
 
Reflecta la ce s-a intamplat
Dupa ce au trecut cateva zile, fa un pas in spate si evalueaza ce s-a intamplat. Se poate ca sa nu fi fost candidatul perfect pentru slujba? Cauta angajatorul o anumita calificare sau abilitate pe care tu nu o ai?
 
Gandeste-te si la abilitatile tale de a te descurca in timpul unui inetrviu. La ce te-ai descurcat bine si ce ai putea sa imbunatatesti? Intrebarile in sine ti-au pus piedici sau au existat unele zone pe care ar fi trebuit sa le accentuezi si nu ai facut-o?
 
Nu, nu e niciodata usor sa retraiesti experienta, dar analizarea ei iti va fi benefica. Vei fi mai constient de cum te poti imbunatati in calitate de candidat si vei putea aplica aceste cunostinte in cadrul interviurilor viitoare.

Follow Up
Acum, reia legaturile. Chiar daca nici nu vrei sa te mai gandesti vreodata la ei, scrie-le un e-mail intervievatorilor, cam la 2-3 saptamani dupa interviu. Multumeste-le pentru ocazia de a candida, admite ca au ales bine si intreba-i daca te au in vedere pentru alte posturi. Angajatorul respectiv poate vedea astfel ca nu esti ranchiunos si ca esti in continuare interesat de ce se intampla cu compania respectiva.

Nu uita sa incluzi si intrebarea interesata privind ceea ce ti-a lipsit tie.

Cere feedback
Nu se intampla adesea ca un angajator sa-ti spuna de ce nu ai obtinut un job, dar daca lucrezi cu o firma de recrutare aceasta intrebae nu ramane fara raspuns. Poate mai ai nevoie de un curs, poate trebuie sa inveti ce sa faci la interviu sau poate te-au placut, dar nu ti se potrivea slujba. E oricum mai bine sa stii, pentru a-ti putea umple golurile.
 
Pastreaza puntile de legatura
Daca esti cu adevarat interesat de compania respectiva si crezi ca ai putea obtine o slujba acolo, nu te teme sa pastrezi legatura cu persoanele de contact. La cateva luni dupa interviu, trimite un e-mail catre departamentul Personal sau catre persoana care te-a intervievat si verifica daca au posturi libere, completand CV-ul cu noile abilitati castigate intre timp. Daca nu ai niciun set nou de abilitati, adauga un articol care crezi ca i-ar interesa.
 
Daca pastrezi legatura cu cineva, acestei persoane ii este mai usor sa-si aduca aminte de tine cand exista o slujba disponibila.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016