Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Portofelul Google, in pericol

Tags: portofel, google, google wallet, bani

Google a oprit productia de noi cartele prepaid pentru serviciul Google Wallet, dupa ce a descoperit o problema de securitate, informeaza tgdaily.com.
Google Wallet a fost lansat in Statele Unite anul trecut si este un sistem de plata ce foloseste telefonul mobil (cu sistem de operare Android) dotat cu NFC (Near field communication). Cu alte cuvinte, instalezi aplicatia Google Wallet, adaugi informatii despre cardurile pe care le folosesti poti plati la comercianti doar cu telefonul. 
 
Oricine dispune de un telefon poate accesa banii de la orice cartela prepaid Google conectata la terminal, potrivit informatiilor firmei de securitate Zvelo.
 
Hackerul nu trebuie decat sa stearga datele existente pe serviciul Google Wallet si apoi sa faca trimitere catre un nou cont si, implicit, sa creeze un nou cod PIN. Vulnerabilitatea este cauzata de lipsa unei legaturi stranse intre numarul contului salvat in sistemul de protectie al telefonului si PIN-ul care este memorat pe terminalul mobil.
 
Google a reactionat prompt, suspendand crearea de noi carduri prepaid si anuntand ca va rezolva problema cat mai curand posibil. 
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016