Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Primul creier artificial capabil de invatare, de la Google

Tags: creier artificial, inteligenta, google, laboratoarele google, pisica

O echipa de cercetatori de la Google X Labs a reusit sa creeze primul creier artificial, capabil sa invete din propriile experiente. Creierul artificial presupune programarea calculatoarelor cu un algoritm special, pentru a stabili conexiuni prin care acesta poate recunoaste un obiect dupa ce i-au fost aratate imagini video de pe YouTube, scrie relateaza AFP, citat de Yahoo News.
Cunoscuti mai degraba pentru inventarea autoturismelor care se conduc singure si ochelarii inteligenti Google Glasses, cercetatorii de la Google X Labs lucreaza la inca un proiect extrem de ambitios, ce incearca crearea unei replici virtuale pentru creierului uman. "Am plecat de la ipoteza ca aparatele vor recunoaste obiecte normale din acele videoclipuri. Intr-adevar, pentru amuzamentul nostru, am programat un neuron artificial sa invete sa raspunda la pozele cu. ..pisici”, au declarat reprezentantii Google
 
Cu adevarat remarcabil este faptul ca cercetatorii nu au oferit niciodata indicii retelei neurale, care sa dezvaluie exact ce anume ar trebui sa gaseasca. Sistemul a inventat in mod independent "conceptul de pisica", fara interventie din exterior.
 
O alta precizare importanta este aceea ca este vorba despre o "retea neurala artificiala", compusa din 16.000 de procesoare si un miliard de conexiuni in centrele de date Google.
 
Pentru inceput, folosirea sistemelor de calcul capabile de invatare poate fi de mare folos in domeniul motoarelor de cautare, imbunatatind relevanta si acuratetea rezultatelor furnizate la cautarile semantice.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016